Dan Barna: az USR eltörölné az összes speciális nyugdíjat, kivéve…

Dan Barna: az USR eltörölné az összes speciális nyugdíjat, kivéve…

Ha a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) hatalomra jut, a katonák, illetve az ügyészek és bírák kivételével eltörli az összes speciális nyugdíjat – közölte szerdán bákói sajtóértekezletén Dan Barna, az USR elnöke.

“Nem fogjuk csökkenteni a nyugdíjakat és a fizetéseket, ahogyan azzal igaztalanul vádolnak. Romániának ténylegesen növelnie kell termelékenységét és gazdasági teljesítményét, hogy a hatályos jogszabályok szerint lehessen kiadni a nyugdíjakat. Csökkenteni fogjuk viszont a speciális nyugdíjakat, mert a jelenlegi nyugdíjrendszer problémája nem a befizetett nyugdíjjárulékból biztosított nyugdíjakból származik, (…) hanem a speciális nyugdíjakból” – magyarázta Barna, aki megerősítette: eltörlik a parlamenti képviselők különnyugdíját is, nem maradnak csak a törvény által világosan szabályozott nyugdíjak a katonák, illetve az ügyészek és bírák számára.

Hírdetés

Barna úgy értékelte, hogy ami az utóbbi időben az országban történik, lásd caracali ügy, săpocai kórház, stb., azt mutatja, hogy Románia ‘nem működik, mint állam’ és emiatt ‘változásra van szükség’.

Az elnök megerősítette: az USR parlamenti képviselői ‘fenntartás nélkül’ megszavaznak bármilyen, a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, de alakulata ‘csak választások útján’ vállalja a kormányzást. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »