Damaszkusz megszűri az Aleppóba taró segélyszállítmányokat

MTI nyomán

A szír vezetés visszautasít minden olyan, az észak-szíriai Aleppóba útnak indított segélyszállítmányt, amelyet nem egyeztettek a szíriai kormánnyal és az ENSZ-szel – jelentette be kedden a szíriai rezsim röviddel azután, hogy átlépte a határt egy 20 kamionból álló török humanitárius segélyszállítmány.

A bejelentésben hangsúlyozták, hogy különösen “a török rezsimtől” származó segélyeket utasítja el a szíriai kormány. Ankara hétfőn közölte, hogy az ENSZ-szel együttműködésben humanitárius segélyt küld a szíriai konfliktus egyik gócpontjának számító Aleppóba. Az élelmiszersegély mellett a szállítmány gyerekcipőt és ruhát, valamint játékokat is tartalmaz a közlés szerint.

Aleppó egyik felét a kormányerők, a másikat fegyveres csoportok ellenőrzik.

Törökország kormányellenes felkelőket támogat a szíriai konfliktusban, augusztus végén hadműveletet indított Észak-Szíriában a Szabad Szíriai Hadsereg nevű ellenzéki ernyőszervezet részvételével.

Szíriában tűzszünet lépett életbe hétfő este napnyugtakor. Megfigyelők szerint az íd al-adha muzulmán áldozati ünnepre időzített fegyvernyugvás összességében még kedden is tartott.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »