Dalünnepre készülnek Keszthelyen – Várják a kórusok jelentkezését

Dalünnepre készülnek Keszthelyen – Várják a kórusok jelentkezését

Immár hatodik alkalommal hirdették meg az amatőr kórusok fesztiválját. A június 21–22-én rendezendő VI. Keszthelyi Dalünnepen egyházi és világi kórusok mutatkozhatnak be a zsűri, a hallgatóság és más énekkarok előtt a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban és a Balatoni Múzeumban.

Az egyházi kategóriák résztvevői a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplomban, a világi kategóriák kórusai a Balatoni Múzeumban mutatkozhatnak be a kétnapos rendezvényen.

A részt vevő kórusok – a bemutatkozó fellépéseken kívül – az utcák és terek közönségeinek is énekelnek; bekapcsolódnak a fáklyás felvonulásba és a Balaton-parti összkarba.

A 2017-ben rendezett dalünnepen közel ezernyolcszáz énekes énekelte együtt Bárdos Lajos Istené az áldás című kánonját Keszthelyen.

A szervező keszthelyi Salve Regina kórus szeretettel várja a kórusok jelentkezését a júniusban tartandó VI. Keszthelyi Dalünnepre.

Hírdetés

Jelentkezési határidő: február 15.

A kórusok kérhetnek a KÓTA rendszerében megfelelő minősítést, de minősítés nélkül is bemutatkozhatnak e dalünnepen. A zsűri minden kórus számára építő véleményével segíti a karnagyok és kórusok munkáját.

További információ a dalünnep honlapján.

Forrás és fotó: Keszthelyi Dalünnep

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »