Dakar: Szalayék buktak, de folytatni tudják a versenyt

Felborult a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős autója a 40. Dakar-rali harmadik szakaszán. A magyar páros ennek ellenére folytatni tudja versenyt.

„Körülbelül húsz kilométerrel a rajt után a fesh-feshben, ebben a liszt finomságú, puha homokban lefulladt az autónk, és attól kezdve se kép, se hang – meg se nyikkant. Jó néhány órát vesztegeltünk ott, mire az egyik kamionos legénység végre hajlandó volt segíteni, és lerántott a dűnéről. Beindult a kocsi, és ezután egészen hosszú ideig teljesen jól mentek a dolgaink, de hét kilométerrel a cél előtt egy kicsit elkavarodtunk, és a helyes út keresése közben leestünk egy dűne tetejéről. Felborultunk, az autó az oldalán állt meg, és megint elment belőle a töltés, úgyhogy hiába állított talpra valaki, nem tudtunk továbbmenni. Jött egy másik autó, aki húzott egy ideig, de amikor egy magasabb dűnéhez értünk, ott hagyott az aljában. Azután valamikor este tíz óra tájban érkezett egy perui ralis srác, aki előbb felhúzott minket a dűnére, majd segített megjavítani az áramellátást, úgyhogy beindult az autó és órák múltán végre kiértünk az aszfaltútra, ahol a szervizes fiúk már vártak minket” – mondta Szalay Balázs.

Hírdetés

A szervizben önindító-cserével kezdtek, utána következett sorban a több probléma megoldása és a versenyfutás az idővel, hiszen Szalayék helyi idő szerint 8 óra 41 perckor rajtolnak a táborból, s addigra a lehető legjobb állapotba kell hozni az Opel Crossland X-et.

A célhoz közel bukott nagyot a spanyol Nani Roma, fej és nyaksérülést szenvedve. Az autósoknál a címvédő francia Peterhansel, míg a motorosoknál a brit Sunderland vezet összetettben három szakasz után.

A mezőnynek Perun, Argentínán és Bolívián keresztül haladva, 14 szakaszon összesen 9000 kilométert kell teljesítenie. A versenyben maradók január 20-án az argentínai Córdobában érnek célba.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »