Dacian Cioloș: Nem fogunk támogatni egy kisebbségi PNL-kormányt

Dacian Cioloș: Nem fogunk támogatni egy kisebbségi PNL-kormányt

 Az USR PLUS nem fog egy kisebbségi PNL-kormányt támogatni – jelentette be pénteken este Dacian Cioloș, a párt egyik elnöke, hozzátéve, hogy amennyiben a bizalmatlansági indítvány átmegy, az USR PLUS megpróbálja újjáépíteni a koalíciót.

“Ha átmegy az indítvány, a PNL-vel és az RMDSZ-szel közösen megpróbálunk új miniszterelnököt keresni, akivel újjáépíthetjük a koalíciót” – nyilatkozta Cioloș a Digi 24 műsorában.

Hírdetés

Az USR PLUS társelnöke szerint Klaus Iohannis államfőnek is érdeke, hogy olyan embert kérjen fel kormányalakításra, akiről tudni lehet, hogy meg fogja valósítani a reformokat.

Ha a Nemzeti Liberális Párt kisebbségi kormányt alakít Florin Cîțuval az élen, a kabinet nem fogja az USR PLUS támogatását élvezni. Az USR PLUS ugyanis nem hisz abban, hogy Cîțu, amennyiben “szabad kezet kap”, véghezviszi a reformokat – szögezte le Cioloș.

“Készek vagyunk tárgyalni egy együttműködésről a PNL-vel és az RMDSZ-szel, mert az USR PLUS-nak nincs más lehetősége, mint hogy a PNL-vel és az RMDSZ-szel alakítson kormányt. Nyitottak vagyunk egy ilyen helyzetben, de olyan kormányfővel, akivel együtt tudunk dolgozni” – szögezte le a politikus. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »