DAC-Zsolna: Harc az európai kupaszereplésért

DAC-Zsolna: Harc az európai kupaszereplésért

Legsikeresebb góllövője, Erik Pačinda nélkül vág neki a DAC a mai, Zsolna elleni derbinek. A bajnoki címvédő a Nagyszombat mögötti 13 pontos hátrányát már aligha tudja leküzdeni, így minden bizonnyal nem mondanak le könnyen az Európa-ligába való bejutás lehetőségéről.

Múlt héten a DAC már megmutatta, hogy ha kell, akkor a csapat egyik fő mozgatórugója, Erik Pačinda nélkül is képes megállni a helyét a pályán. Csák Máté vára alatt már a 10. percben meg kellett válniuk a ságra-kékek gólkirályától, de Davis, Bayo és Vida hármasa kellő bizonyítékként szolgált arra, hogy kialakulóban van a dunaszerdahelyiek támadósora.

Pačinda egyébként hátsó combizom sérülést szenvedett, egyelőre kérdéses, hogy egyáltalán még pályára léphet-e ebben a szezonban.

Az fcdac.sk szerint

Pači mellett Divković játékára sem számíthat ma Marco Rossi, aki játékosaival együtt bízik a szurkolók erejében is.

jelentette ki az olasz szakember.

A Zsolna az utóbbi időben idegenben kevéssé sikeres, mint hazai pályán, így bízunk benne, hogy sikerül Dunaszerdahelyen tartani a három pontot. Rossz hír azonban, hogy fiatal támadójuk, Mráz jó formában van, már csak egy találat választja el a góllövőlistán a trencséniek egykori játékosától, Rangelo Jangától, aki jelenleg vezeti a gólkirályi címért folyó harcot.

A Zsolna elleni párharcok Lukáš Čmelík számára mindig mások, hiszen a 22. születésnapját tegnap ünneplő labdarúgó a sárga-zöldek neveltje.

mondta az fcdac.sk-nak Čmelík, aki múlt héten öt sárga lapja miatt nem léphetett pályára Trencsénben, és a születésnapja alkalmából egyetlen dolgot kér:

Hírdetés

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése a Fortuna Ligában:

A Fortuna Liga rájátszásának 5. (összesítve a 27.) fordulója:

BAJNOKI CÍMÉRT – FELSŐHÁZ

Szombat, 2018. április 14., 15.00: Slovan-Trenčín, 17.00: DAC-Žilina

Vasárnap, 2018. április 15., 14.45: Trnava-Ružomberok

KIESÉS ELLEN – ALSÓHÁZ

Szombat, 2018. április 14., 17:00 ó: Nitra-Prešov, Podbrezová-Senica,  Michalovce-Zlaté Moravce

A DAC-Zsolna bajnoki mérkőzés szombaton 17:00-kor kezdődik, játékvezetők Ziemba – Benko, Ferenc. A Körkép.sk ma is képes-videós összefoglalóval jelentkezik a mérkőzés után.

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »