DAC-Slovan: döntetlen a csúcsrangadón, továbbra is élen a sárga-kékek

Vasárnap este rangadót rendeztek a dunaszerdahelyi MOL Arénában, ahol a listavezető DAC a nagy rivális Slovan ellen játszott bajnoki mérkőzést.

A mérkőzésnek komoly előélete volt, ugyanis már szerdától pörögtek az események a derbi kapcsán. Elsőként a dunaszerdahelyi klub jelentette be, hogy a DAC bérleteseit a klub saját költségén antigéntesztekkel letesztelné. Ezek után a szlovák kormány döntése értelmében szombattól kijárási tilalom lépett életbe, így a DAC-Slovan rangadó is nézők nélkül került megrendezésére, így a klub egyedülálló kezdeményezése is meghiúsult.

A derbi előtt szombaton robbant a hír, miszerint a Slovan 14 csapattagjánál is koronavírus fertőzést regisztráltak. A pozsonyiak megprólták elhalasztani a mérkőzést, eredménytelenül. A mérkőzés előtt kiderült a csapat alapemberei rendelkezésre állnak a DAC elleni rangadóra, ez csupán felesleg hisztériakeltés volt a pozsonyiak részéről. A pozsonyiak kispadján ifj. Ivan Kmotrík, valamint a B-csapat edzője, Stanislav Moravec és asszisztense Németh Szilárd is helyet foglalt.

A DAC történelmének egyik legfontosabb rangadója volt a vasárnapi, hiszen nagyon rég fordult elő, hogy az első helyről várhatták a Slovan elleni rangadót. A találkozóra mindkét csapat jó formában érkezett, hiszen a DAC és a pozsonyiak is csupán egyetlen vereséget szenvedett a bajnokság eddigi részében.

A mérkőzés komoly taktikai csatával és óvatos játékkal vette kezdetét, mindkét csapat játékán érződött, hogy nagy a tét. Az első dunaszerdahelyi kapuralövési kísérletet a 15. percben jegyezhettük fel: Njie tette próbára Greif figyelmét, a szlovák válogatott hálóőr azonban hárított könnyedén. A mérkőzés 22. percében a DAC két magyarja játszott össze és Kalmár passza után Schäfer tüzelt kapura, nem sokkal mellé. Az 55. percben Divković pontrúgását Greifnek kellett szögletre ütnie.

Négy perccel később Weiss iramodott meg a bal szélen, és erőből betett labdájába olyan szerencsétlenül ért bele Kružliak, hogy az a saját kapujába vágódott, Jedlička pedig tehetetlen volt. Ezt követően a DAC csapatkapitánya Kalmár Zsolt szabadrúgását fogta Greif könnyedén.

A 32. percben Nono szabálytalankodott Kalmárral szemben a tizenhatos előtt, ami után remek szögből következhetett dunaszerdahelyi szabadrúgás. A megítélt szabadot Balić remek mozdulattal csavarta a Greif hálójába a jobb kapufa segítségével, kiegyenlítve ezzel.

Hírdetés

Megszokottaktól ellentétben ezúttal a mérkőzés színvonala is elmaradt, de talán ez az üres lelátók számlája volt írható. 

A 41. percben a pozsonyiak is szabadrúgáshoz jutottak, amit Nono tűzött kapura, de centikkel elkerülte a Jedlička kapuját. Az első játékrész kiegyenlített játékot és komoly taktikai csatát hozott, kevés gólszerzési lehetőséggel.

Térfélcserét követően egyik szakvezető sem változtatott. A második játékrész első nagy lehetőségét az 53. percben a DAC alakította ki, Schäfer András passza után Ramirez tüzelt kapura, Greif barvúros védéssel azonban hárított. Egy órányi játékot követően Kalmár lőtt távolról jócskán fölé.

A 68. percben a Slovan házi gólkirálya, Rafael Ratao is megvillant, megforgatta a DAC védőit, ami után Jedlička védett nagy bravúrral. A 71. percben óriási DAC lehetőség maradt ki, egy begyakorolt figura után Divkovič centerezett középre, ami után Müller fejelhetett, de Greif óriási védéssel fogta a német védő fejesét. A 72. percben Balić lövésébe Abena ért bele kézzel, de a játékvezető az egyértelmű kezezést nem fújta be büntetőnek.

A mérkőzés ezen szakaszában a sárga-kékek beszorították a címvédőt és komoly nyomást helyeztek a pozsonyi védelemre, de a vendégek védelme állta a sarat.

Kilenc perccel a vége előtt egy szépen begyakorolt szabadrúgás kombináció után Ramirez került nagy helyzetbe, de a léc fölé lőtt a dél-amerikai támadó. A mérkőzés utolsó percében Kalmár távoli bombaerős szabadrúgását Greif tenyerelte ki a léc alól.

A mérkőzésen újabb találat nem született, így igazságosnak mondható döntetlennel ért véget a találkozó, ami azt jelentette a sárga-kékek továbbra is vezetik a Fortuna Ligát a címvédő pozsonyiak előtt. A DAC a következő fordulóban idegenben a Szered otthonában lép pályára, míg a Slovan a Nyitrát fogadja hazai pályán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »