DAC-Nyitra: Fontos mérkőzés az újonc ellen a Mol Arénában

DAC-Nyitra: Fontos mérkőzés az újonc ellen a Mol Arénában

Idei, utolsó előtti hazai mérkőzésére készül a DAC, melyen minden bizonnyal fordulatokkal teli összecsapásra számíthatunk. A Nyitra elleni párharc ugyanis nem csak 3 pont sorsát fogja eldönteni.

Rendkívül szoros a Fortuna Liga tabellájának első 6 csapata közti különbség. Habár a nagyszombatiaknak sikerült némileg elhúzniuk a többi csapattól, az őket követők között csak egy-egy pontnyi volt a különbség a 17. forduló előtt.

A nyitraiak idén újoncként kezdték meg a versengést, hiszen 3 év után jutottak fel az élvonalba. Ettől függetlenül, vagy talán éppen ezért, a futó idény egyik nagy meglepései lettek a zoboraljaiak, mivel az első négy fordulóban vezették a tabellát, és azóta is a legjobb védelemmel rendelkező gárda az övék. Eddig csupán 10 gólt kaptak, az első 10 fordulóban nem rezdült meg kapusuk hálója, hazai pályán is csak egy gólt kaptak – történetesen a DAC-tól, Pačinda volt a gólszerző. Igaz, hogy a sárga-kékek akkor nem örülhettek sokáig, hiszen végül 3:1-re kikaptak az augusztus végi találkozón.

Jelenleg csupán 2 pont választja el egymástól a két csapatot, így a mai összecsapás jelentősen befolyásolhatja a tabella állását.

Nagy lehetőség a magyar játékosoknak

A mai találkozót Georges Leekens, a magyar nemzeti válogatott újonnan kinevezett szövetségi kapitánya is megtekinti a Mol Arénában, így nagy lehetőség előtt állnak a csapat magyar játékosai. Szerencsére Kalmár Zsolt sárga lapok miatti eltiltása is lejárt, így teljes erőbedobással játszhat a meccsen.

nyilatkozta tegnap Kalmár az fcdac.sk-nak.

tette hozzá a magyar középpályás, aki eddig 12 bajnokin 4 gólt szerzett.

A két csapat legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzése az élvonalban:

A találkozó 14 órakor kezdődik. Mivel a klub most először nem adott akkreditációt a Körkép.sk tudósítójának, így portálunk nem tudja a szokásos módon közvetíteni a mérkőzést. Ettől függetlenül a találkozó után összefoglalóval jelentkezünk. Hajrá DAC!

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: Komjáthy Petőcz Andrea/archív


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »