DAC-Nagymihály: A sárga-kékek visszavágnának a zempléni vereségért

DAC-Nagymihály: A sárga-kékek visszavágnának a zempléni vereségért

A Fortuna Liga 12. fordulójában hazai pályán lép pályára a dunaszerdahelyi DAC. A csallóközi sárga-kékek a bajnokságban eddig jól szereplő zempléni Nagymihályt fogadják.

Németh Antal együttese számára kötelező feladat a vasárnapi Nagymihály elleni három pont megszerzése, ráadásul a DAC játékosai szeretnének visszavágni a nyitófordulóban elszenvedett 4-1-es vereségért is. A zempléniek kellemetlen ellenfélnek számítanak, hiszen a DAC és a Zsolna is behódolt már nekik az idei szezonban, igaz, mindkét dobogós helyekre pályázó csapatot otthon győztek le Miroslav Nemec tanítványai.

A DAC tehát a zsolnai három pont megszerzése után négy kötelező feladatnak mondható mérkőzés elé néz, a pontgyűjtés a Nagymihály elleni hazai bajnokival veheti kezdetét. 

A mai összecsapás Eric Davis számára lehet emlékezetes, ugyanis a panamai védő eddig 144 bajnoki találkozón szerepelt a DAC színeiben, és amennyiben pályára lép, beéri a klub örökranglistájának nyolcadik helyén álló Stanislav Vahalát. „Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ilyen hosszú ideje Dunaszerdahelyen futballozhatok. Bízom benne, hogy sikerül még feljebb kerülnöm ezen a listán” – jelentette ki a sárga-kékek legidősebb és leghosszabb ideje a DAC-ban futballozó tagja, aki 2015 ősze óta szerepel a klubnál. „Az ellenfél eddig egy ponttal gyűjtött nálunk kevesebbet, így semmiképpen sem lesz könnyű dolgunk, de nem lehet más célunk, csak a győzelem. Bízom benne, hogy a szurkolóink támogatásával képesek is leszünk erre.” – nyilatkozta a mérkőzés előtt Davis.

A két csapat az idei szezon nyitófordulójában találkozott utoljára, akkor a Nagymihály 4-1-es győzelmet aratott. A dunaszerdahelyi együttes hazai pályán még nem szenvedett vereséget a nagymihályiak ellen, nyolc mérkőzésből hétszer győzött a DAC és csupán egy alkalommal tudott pontot szerezni a MOL Arénában a Nagymihály.

A Fortuna Liga 12. fordulójának teljes programja:

Október 22., péntek:

ŠKF Szered – MŠK Zsolna 1-1 (1-1)

Hírdetés

Október 23., szombat:

FK Pohronie Garamszentkereszt – FC Szpartak Nagyszombat 0-2 (0-2)

FK Szenice – MFK Rózsahegy 0-2 (0-1)

FC ViOn Aranyosmarót – AS Trencsén 0-1 (0-0)

Október 24., vasárnap:

ŠK Slovan – FC Tatran Liptószentmiklós 15:00 (VOYO)

FC DAC 1904 – MFK Zemplén Nagymihály 17:00 (DAJTO, VOYO)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »