DAC-Körkép: Négy távozó és egy új arc a sárga-kékeknél

Pambou, Zsivkovics, Kwin és Kalmár is elhagyja a DAC kötelékét, miközben ismert a következő szezon első igazolása is a dunaszerdahelyieknél.

A nagymihályi Milan Šimčák lett a DAC első érkezője a nyári átigazolási időszakban. A 22 esztendős balhátvéd három évre írt alá a sárga-kékekkel.

indokolt Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Šimčák Kassán született 1995. augusztus 23-án és az ottani KAC Jednota klubjában nevelkedett. Ifjúsági labdarúgóként került a Nagymihályba, ahol beküzdötte magát a felnőtt csapatba. Az elmúlt három évben 72 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 4 gólt és 4 gólpasszt jegyzett.

olvasható a DAC hivatalos oldalán.

A fiatal játékos 3 évre írt alá a DAC-cal, szerződése a sikeres egészségügyi vizsgálatok után lép érvénybe.

jelentette ki Šimčák.

Hírdetés

Négy mínusz…

Mindeközben több játékosnak is lejárt a szerződése, vagy épp a kölcsönjátékra megegyezett ideje a DAC-nál. Noé Achille KwinYves Simon PambouMarko Zsivkovics szerződésük lejártával elköszönnek Dunaszerdahelytől, valamint Kalmár Zsolt is távozik, miután a kölcsönjátékáról szóló egyezség az idény végéig szólt.

Kwin 2013 őszétől viselte a sárga-kék mezt, összesen 85 bajnokin lépett pályára, melyeken 4 gólt szerzett. Az elmúlt másfél évét nagyban befolyásolta egy 2016 novemberében elszenvedett térdsérülés.

Pambou 2015 nyarán érkezett Dunaszerdahelyre, ahol 63 alkalommal lépett pályára a Fortuna Ligában, és egy gólt szerzett.

Marko Zsivkovics 2016 elején csatlakozott a DAC-hoz. A szerb szélső védő 55 élvonalbeli meccsen lépett pályára a DAC színeiben, és két gólt szerzett.

Kalmár Zsolt tavaly augusztusban érkezett kölcsönjátékra a Csallóközbe. 25 mérkőzésen 5 gólt jegyzett sárga-kék mezben.

nyilatkozta az fcdac.sk-nak Jan Van Daele.

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »