D-209: Medgyessy csalódott Gyurcsányban

D-209: Medgyessy csalódott Gyurcsányban

Medgyessy Péter sejti ki szivárogtatta ki ügynök múltját, de a volt miniszterelnök szerint nem csak a Fidesz járt jól a leleplezésével. 

A Blikk-nek adott interjúban Medgyessy Péter úgy fogalmazott, lehet átfedés a Balatonőszödi beszéd kiszivárogtatóival és a D-209-es múltjának leleleplezése között. A volt miniszterelnök szerint a rendszerváltozás után eltelt 12 évben sokan lehettek birtokosai ezeknek az információknak, ráadásul szerinte nem csak a Fidesz gondolhatta azt, hogy jól jár a nyilvánosságra hozatalukkal.

Az úgynevezett barátaim körében is volt, akinek az érdekében állt, mert pályáztak volna a miniszterelnökségre, csak nem akartak megküzdeni azért, hogy ők miniszterelnökök legyenek, mert az egy nagyon nagyon nehéz út. Úgy gondolták, hogy készen kaptak egy lehetőséget

– jelentette ki kissé titokzatosan Medgyessy.

A volt miniszterelnök már nem tartja a kapcsolatot, de rossz viszonyban sincs egykori kampányfőnökével, Dobrev Klárával, akivel nemrég véletlenül találkozott egy repülőn és váltottak néhány szót.

Hírdetés

Nem azonosítom őt teljesen a Gyurcsánnyal, de hát azért nem lehet elvonatkoztatni sem

– tette hozzá Medgyessy Péter, aki nem haragszik, sőt hálás az őt a kormányfői székben követő Gyurcsány Ferencnek mert mint mondta, lehet, néhány betegségtől megmentette őt, ugyanakkor csalódott is benne.

Jobb embernek hittem. Mindazon események, amik 2003 végén és 2004 elején végbementek, abban a Ferinek azért volt sok szerepe

– közölte jelentette ki.  

Medgyessy Péter elmondta, ha tudta volna, hogy csak két évig maradhat miniszterelnök, akkor is elvállalta volna, ugyanis állítása szerint nem a hatalom érdekelte. Az életével most is elégedett, bár nem teljesen.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »