Cziprusz Zoltán: fölösleges volt Martin Klus bejelentkezése

Cziprusz Zoltán: fölösleges volt Martin Klus bejelentkezése

Május 11-én tartotta legutóbbi ülését a Besztercebányai Megyei Önkormányzat. A közel 30 napirendi pont közül a legfontosabbak a 2020-as évből megmaradt költségvetési többlet szétosztására irányultak. A megyei ülés menetébe videóhíváson keresztül Martin Klus külügyi államtitkár is bekapcsolódott, ekkor az MKP képviselői kivonultak a teremből.

Amint arról Cziprusz Zoltán a Magyar Közösség Pártjának (MKP) megyei képviselője beszámolt, a tanácskozás során megerősítették a 2021-es útfelújítási munkálatokat, elfogadták a Rimaszombat-Poltár kerékpárút építésének ütemtervét, valamint 100 000 eurót hagyták jóvá az Ózd-Susa-Jéne határátkelő és közút projektdokumentációjára.

A Cakó–Iványi–Zádor szakaszon, a Ráhó–Poltár, Runya–Füge szakaszon és Poprocsnál kerül sor a következő útfelújításokra, és befejezik a Lenke főút részt is. Mivel a Rimaszombati járásban van a legtöbb rossz állapotban lévő út, ezért ez a járás kapta a legnagyobb összeget a csomagból”

– tette hozzá.

A megyei ülésre videóhíváson keresztül Martin Klus külügyi államtitkár is bekapcsolódott. Ekkor az MKP frakciója egységesen tüntetőleg elhagyta az üléstermet.

Hírdetés

„A bejelentkezésről előzetesen nem értesültünk, minket is váratlanul ért. Rajtam kívül Jámbor László, Juhász Péter és Csúsz Péter volt jelen személyesen. Auxt Ferenc és Rigó László online kapcsolódott be, de az ülés ezen szakaszáról ők is kijelentkeztek”- nyilatkozta Cziprusz, hozzátéve: az elmúlt hónapokban tanúsított viselkedése és megnyilvánulásai alapján az MKP számára Martin Klus vállalhatatlan és semmiben nem partner.

A magyar közösség nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot Szlovákia számára, ellentétben az ő szélsőliberális-soviniszta hozzáállásával, ami sokkal nagyobb veszélyforrás úgy az ország, mint az itt élő nemzetiségek békés együttélése szempontjából”

– hangsúlyozta.

A videóhívás témája az Európai Uniós kapcsolatok, Szlovákia és az unió kapcsolata, valamint az uniós alapok szétosztása volt, amiben a megye is érdekelt.

„Azok a képviselők, akik bent maradtak, arról számoltak be, hogy semmitmondó, fölösleges tájékoztató volt. Több szlovák kolléga, főként a konzervatív értékeket vallók, szintén felálltak és kivonultak, mert állításuk szerint, nem bírták őt hallgatni”- zárta a képviselő.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »