Czeizel Barbara miniszteri biztos lett

Czeizel Barbara a nemrégiben elhunyt Czeizel Endre genetikus lánya. A miniszteri biztosi kinevezése kapcsán az index.hu megkérdezte a Magyar Liberális Párttól, hogy mennyire tartják összeegyeztethetőnek az ellenzéki munkával, hogy Fodor élettársa a kormánynak dolgozik? A megkeresésre azt közölték:

Czeizel Barbara Fodor Gábor felesége, bár nem élnek együtt. Czeizel Barbara a korai fejlesztés területén Magyarország legelismertebb szakemberei közé tartozik. Szakmájával, munkájával kapcsolatban maga hozza meg döntéseit.

Czeizel miniszteri biztosi kinevezésén túl egy több mint ötmilliárd forintos keretösszegből egy korai fejlesztést célzó programot is indítanak, főként uniós fejlesztési forrásokból – közölte Balog Zoltán.

Fodor Gábor kollégiumi szobatársa volt Orbán Viktornak. A Fidesz megalapítása idején még együtt „munkálkodtak”, de később Fodor átlépett a Fidesz akkori anyapártjába, a Szabad Demokraták Szövetségébe.

Békéscsaba, 2016. április 5.

Alapinformáció: pestisracok.hu

Összeállította: F. I.

Emlékeztető: „A paktum lényege az volt (1990), hogy az SZDSZ vállalta azt, hogy hozzájárulását adja a kétharmados törvények arányának jelentős csökkentéséhez. Ezért az „együttműködéséért” viszont azt kérte cserébe, hogy ő jelölhesse a leendő köztársasági elnököt, illetve a két vezető közmédium, a rádió és televízió elnökeit. A nemzeti értelmiségen belül a „paktum” akkor is elemi erejű felháborodást keltett, és valójában mindmáig a rendszerváltás morális csődjének jelképe.” (Részlet Bogár László Paktum című írásából)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »