Cuc tagadja a repülõjáratok akadályoztatásának vádját, azt mondja, csak arról érdeklõdött hány törvényhozó készül repülni

Cáfolta péntek este Răzvan Cuc ügyvivő közlekedésügyi miniszter, hogy a repülők felszállásának megakadályozására kérte volna a bizalmatlansági indítvány napján Mădălina Mezeit, a TAROM vezérigazgatóját. Ugyanakkor beismerte, hogy megkérdezte a légitársaság vezetőjétől, kik azok a parlamenti képviselők, akik repülővel utaznak.

„Nem kĂŠrtem, hogy bĂĄrmelyik repĂźlőt tartsa a fĂśldĂśn, nem is ĂĄllt volna mĂłdomban ezt kĂŠrni tőle, hogy tartsa a repĂźlőket a fĂśldĂśn. Csak mĹąszaki problĂŠmĂĄk felmerĂźlĂŠse esetĂŠn lehet fĂśldĂśn tartani egy repĂźlőt. Ha megtĂśrtĂŠnik, hogy mĹąszaki problĂŠmĂĄk merĂźlnek fel, azĂŠrt nem a kĂśzlekedĂŠsĂźgyi miniszter a hibĂĄs. Én nem kĂŠrhettem ilyesmit.

Hírdetés

Kitől kĂŠrtem volna? A pilĂłtĂĄktĂłl? A gĂŠpĂŠszektől? Vegyek ki egy anyacsavart vagy szenzort, vagy mit tehetnĂŠk ĂŠn egy repĂźlővel? (…) ValĂłban megkĂŠrdeztem Mezei asszonyt, kik azok a parlamenti kĂŠpviselők, akik repĂźlni kĂŠszĂźlnek, ĂŠs hogy minden rendben van-e, rendben kĂśzlekednek-e a jĂĄratok. Én is, mint mindenki mĂĄs, a forrĂĄsoktĂłl, az ellenzĂŠktől tudtam meg, hogy ĂŠn akadĂĄlyoztattam volna a repĂźlőket” – mondta Răzvan Cuc.

Az Ăźgyvivő miniszter szerint Mădălina Mezei belebonyolĂłdik sajĂĄt hazugsĂĄgaiba, mert egyszer jĂĄratok tĂśrlĂŠsĂŠről, aztĂĄn meg „fĂśldĂśn tartĂĄsrĂłl” beszĂŠlt, egyszer nĂŠgy, majd Ăśt jĂĄratot emlĂ­tett.

ÁllĂ­tĂĄsa szerint tĂśbben gratulĂĄltak neki azon dĂśntĂŠsĂŠhez, hogy felmenti tisztsĂŠgĂŠből Mezeit, akinek „nem a TAROM-nĂĄl dolgozĂł csalĂĄdtagjait ĂŠs barĂĄtait kellene vĂŠdenie, hanem a TAROM vĂĄllalatot” – fogalmazott Cuc.
(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »