Csütörtökön nyílik meg az udvarhelyi Őszi Vásár

Több mint százötven standon, sátorban, pulton kínálják majd termékeiket a vállalkozások a csütörtöktől vasárnapig tartó 24. Őszi Vásáron, Székelyudvarhelyen. 

oszi vasar16 sajtaj (B�)-5_b

„A nemzetközi kiállítás és vásár huszonnégy évvel ezelőtt azzal a céllal jött létre, hogy fellendítse Udvarhelyszék gazdasági életét” – idézte fel a beharangozó sajtótájékoztatón Orosz-Pál Levente főszervező. Újdonságként pedig bejelentette egy tizenöt főből álló lengyelországi küldöttség érkezését, melynek tagjai a meghívott magyarországi vállalkozókkal együtt megosztják tapasztalataikat az üzleti szféra helyi képviselőivel, de a találkozó együttműködési lehetőségeket is jelent a résztvevőknek.

„Ezek az ünnepek arra jók, hogy felmérjük helyzetünket, és innen induljunk tovább. A régióban csak együttműködéssel lehet továbbfejlődni” – vélekedett Orbán Árpád alpolgármester. Hozzátette, hogy a rendezvénytől ezúttal is jó hangulatot és gyümölcsöző gazdasági kapcsolatokat várnak. Bíró Barna Botond, a Hargita Megyei Tanács alelnöke szerint a rendezvénysorozat méltán nevezhető a Székelyföld legrangosabb gazdasági eseményének, ezért a megyei tanács felelőssége, kötelessége, sőt hivatása, hogy támogassa azt. Barabás Csaba, a Hargita Megyei Fejlesztési Ügynökség vezetője az Őszi Vásárt méltatva emlékeztetett, nem sok, húsz évnél régebbi sikeres rendezvény létezik térségükben. A megyei tanács standjánál ebben az évben a fiataloké a főszerep – tette hozzá. 

oszi vasar16 sajtaj (B�)-3_b

A rendezvénysorozatot csütörtökön 11 órakor nyitják meg a városi sportcsarnok előtti téren, majd 14 órakor a városháza Szent István termében üzleti konferenciára és pályázati kerekasztal-beszélgetésre várják az érdeklődőket. A Szent István teremben, valamint az esketőteremben 17 órától lehetőség nyílik a B2B találkozóra, ahol a helyi vállalkozók lengyelországi és magyarországi üzletemberekkel ismerkedhetnek.

A városi sportcsarnokban pénteken 10 órától vasárnap 18 óráig közel húsz kiállító termékeit tekinthetik meg a vásárlátogatók. A csarnok mellett idén is személygépkocsikat, illetve autós kellékeket állítanak ki. A minifocipályán pénteken 12 órakor megnyitják a hetedik Székely Termékek Fesztiválját ötven résztvevővel, 16 órakor pedig a nyolcadik Borfesztivál startol. Szombaton és vasárnap rajzfilmvetítések, népzenei rendezvények, vetélkedők, mese- és viccmondó verseny, valamint fúvószenekari találkozó várja a látogatókat. Ugyanakkor pénteken a Koszika & The Hotshots, valamint Szabó Előd és a Titán zenekar lép színpadra, szombaton pedig a No Sugar, valamint a Titanic együttes biztosítja a jó hangulatot. Az idei Őszi Vásár fővédnöke Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulátusának vezetője, védnöke pedig Vass Dénes helyi vállalkozó.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »