Csütörtökön dönt a Futball Akadémia sorsáról a Rimaszombati képviselőtestület

Csütörtökön dönt a Futball Akadémia sorsáról a Rimaszombati képviselőtestület

Július 12-én, csütörtökön vitatja meg soron kívüli ülésen a Futball Akadémia kérdését a képviselőtestület Rimaszombatban.

Mint arról már a Körképen korábban több alkalommal is beszámoltunk (itt és itt), a diósgyőri DVTK kezdeményezése alapján együttműködés jött létre Rimaszombat városa és Diósgyőr futballistái között. Ennek alapján Rimaszombatban komplex módon karolnák fel az ifjúsági futballt. Az ifjúság képzéséről a jövőben egy közös klub gondoskodna. Az anyagiakat és a szakmai hátteret a magyar fél adná, Rimaszombat városa pedig a futball-ingatlanjait.

Az együttműködés alapján az ingatlanokat felújítanák, azzal a céllal, hogy minden szempontból megfeleljenek a labdarúgás mai követelményeinek. A kitűzött határidő a 2019-es év vége. A magyar fél 4,5 millió eurót szán a cél megvalósítására.

A dolgok jelenlegi állása szerint a képviselőtestületnek két dokumentumot kell jóváhagyni. Az egyik az Együttműködési szerződés-javaslat, a másik pedig a – fontosabb – Társasági szerződés-javaslat. A testület legutolsó ülésén (erről itt írtunk) az Együttműködési szerződést jóváhagyta, de kiegészítette az ülésen elhangzott hozzászólalásokkal. Ezek a következők voltak:

A testület a másik szerződést, a Társasági szerződés-javaslatot nem hagyta jóvá, azt át kellett dolgozni a fentiek értelmében. Ennek megvitatására kerül sor a soron kívüli ülésen.

A két fél július 9-én, hétfőn találkozott egymással. A Körkép.sk ezzel kapcsolatban megkérdezte Miroslav Bitala városi képviselőt, aki egyben az előkészítéssel megbízott bizottság vezetője is.

A Körkép.sk megkérdezte Jozef Šimko polgármestert is hogy látja, lesz-e akadémia Rimaszombatban?

A kérdésre, hogy mi lesz, ha nem hagyják jóvá a szerződést, a polgármester azt mondta:

„Akkor tovább fogunk tárgyalni a magyar féllel.”

Csütörtökön tehát soron kívüli ülésen dönt a Rimaszombati képviselőtestület a Futball Akadémia sorsáról. Eldöntik, hogy biztosítva lesz-e a fiatal futballisták jövője, vagy megmaradnak azok az áldatlan körülmények, amelyek között ezek a lelkes fiatalok (és apukáik) sportolnak.

Nem mindegy.

Mede Géza

Nyitókép: A szerző felvétele

További ajánlott írások:


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »