„Csúsztatáson alapul a magyar kormány állítása”

„Csúsztatáson alapul a magyar kormány állítása”

Csúsztatáson alapul a magyar kormány állítása, miszerint 900 tiltott zóna van a fehérek számára Európában. Az ABC News pedig arról is ír, hogy az alkotmánybíróság elkaszálta a jegybanktörvény módosítását. Nemzetközi lapszemle következik.

Látványos csúsztatás a magyar kormányzati propagandagépezettől, hogy 900 tiltott zóna van Európában –írja a Guardian. A lap arra reagált, hogy a menekültellenes népszavazás alátámasztására használt oldalon a magyar kormány azt hazudja: 900 muszlimok lakta területre nem léphet fehér keresztény Európában. A Guardian először a londoni helyszínek listáját kérte a magyar kormányszóvivőtől, aki nem tudott válaszolni. Aztán kiderült, hogy a 900 állítólagos helyszín több mint háromnegyede egy 2006-os tanulmányból származik, amelyet azóta a saját szerzője vont vissza. Nyilvánosságra került ugyanis, hogy a tanulmány szerzője, aki egyébként Barack Obamát vádolja világméretű muszlim összeesküvéssel, soha nem is járt az érintett területeken, csak internetes blogbejegyzések alapján írta a cikkeit tíz éve.

Az alkotmánybíróság mentette meg a magyar költségvetést Orbán Viktor és barátai zsebétől. Az amerikai ABC News összefoglalója szerint a kormány célja eredetileg az volt, hogy a nemzeti bankon keresztül közpénzeket tudjon eltüntetni, és ezt átmenetileg sikerült megakadályozni. A lapnak nyilatkozó szakértő biztosra veszi, hogy az egyre inkább tekintélyelvű rezsimet építő Orbán Viktor és kormánya egyre több támadást fog indítani a közpénzek átláthatósága ellen.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »