Csuprik Etelka zongorakoncert Beregszászban

Csuprik Etelka, a kárpátaljai megyei filharmónia szólistája, Ukrajna érdemes művésze zongorakoncertet adott Beregszászban a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.

Video of pE3HXHuxWxY

Magyarország és a világ számos koncerttermében az idei esztendő sok tekintetben a 135 évvel ezelőtt született Bartók Béláról szól. A magyar kormány 2016-ot Bartók Emlékévvé nyilvánította, és a Külgazdasági és Külügyminisztérium számára biztosított anyagi források révén a kulturális intézetek, a nagykövetségek és a konzuli missziók lehetőséget kaptak külföldi és külhoni zenei programok támogatására – nyilatkozta Szalipszki Endre beregszászi főkonzul.

Csuprik Etelka Nagyszőlősön és Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán adott zongorakoncertet.

A főkonzul elmondása szerint, a virtuóz játékú művésznő előadásának gerincét Bartók darabjai alkották, de megszólaltatta a magyar zene két másik géniuszának, Liszt Ferencnek és Kodály Zoltánnak a műveit is.

Korábban már hírt adunk a művésznő kárpátaljai koncertjeiről. 

Az esemény a beregszászi konzulátus és a Pro Cultura Subcarpathica civil szervezet együttműködésével valósult meg.

Rovatok: KultúraTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: kultúra, Bartók-emlékév, zongorakoncert, Csuprik Etelka, Beregszászi Konzulátus, Pro Cultura Subcar­pathica, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »