Csupán a véletlen műve, hogy Hollik kampányba kezdett az eseményen

Ismét Fideszes kampány-eseménybe csapott át az idősek számítástechnikai tudását bővítő program sajtóeseménye. Korábban Pécsett osztottak laptopot a nyugdíjasoknak a helyi Fidesz képviselő jelenlétében, most pedig Budapesten jelentettek be számukra informatikai képzést, a KDNP-s Hollik István társaságában. A miniszteri biztos szerint véletlen, hogy a közpénzből futó program pont a kampányra esik.

Idősek kaptak laptopokat és ingyen számítógép kezelési oktatást még januárban a Baranya megyei Szilágyon, de a gépekből a térség további hat településére jutott. Bár az eszközök egy kormányzati program révén jutottak el az idősekhez, az átadón részt vette a Fidesz térségi országgyűlési képviselője is.

A budapesti nyugdíjasok sem maradnak ki az ingyen oktatásból. Elindult ugyanis az úgynevezett idősügyi infokommunikációs program. Idén százezer 65 év feletti sajátíthatja el a számítógépes alapismereteket. A programot a Fejlesztési Minisztérium viszi, ezen az eseményen pedig az ötödik kerületi kormánypárti országgyűlési képviselő vett részt. Néhány héttel a választás előtt nem maradhatott el a kampányolás sem.

„A nyugdíjak értékének megőrzése mellett most már olyan stabil a gazdaság, hogy nyugdíj-prémiumot is tudtunk fizetni a nyugdíjasoknak tavaly. Illetve már két éve minden nyugdíjas 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kap. Ezek a kormányzati lépések biztosítják a nyugdíjasok számára a biztonságot” – mondta Hollik István országgyűlési képviselő.

A programot koordináló miniszteri biztos szerint viszont véletlen egybeesés, hogy pont most, a kampány közepén tartották meg az eseményt.

„Hát őőőő ez véletlen, hogy pont ez most ide került, de 2015-ben és ’16-ban is beszámoltunk róla” – így Jeneiné Rubovszky Csilla, a Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa.

A programra 1,2 milliárd forintot költ a kormány.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »