Csúnyán lebőgtek Ronaldóék Izland ellen

Csúnyán lebőgtek Ronaldóék Izland ellen

A portugál válogatott meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott az izlandi csapattal a franciaországi Európa-bajnokság magyar érdekeltségű, F jelű csoportjának első fordulós mérkőzésén Saint-Étienne-ben.

Miután a magyar válogatott 2-0-ra megverte Ausztriát, a csoport nagy esélyese, Portugália lépett pályára Izland ellen. És úgy is kezdtek Ronaldóék, ahogy illik. Egymás után záporoztak a lövések Hannes Halldórsson kapujára. Nani például a 21. percben négy méterről fejelhetett, de a támadó a kapu helyett a kapusba bólintott. Tíz perccel később a portugál csatár már jobban célzott, és egy csiki-csuki után megszerezte csapatának a vezetést.

A fordulás után villámgyorsan egyenlítettek az izlandiak. Birkir Bjarnason maradt üresen öt méterre a kaputól, köszönte is a lehetőséget, és kapásgóllal kiegyenlített.

A mindössze száz profi labdarúgóval rendelkező szigetországiak ezután, ahogy azt kell, „betolták a buszt a kapujuk elé”. A Ronaldo–Quaresma–Nani csatártrió pedig rohamozott rendületlen, és a Real támadója a 85. percben el is dönthette volna a meccset, de három méterről, senkitől sem zavartatva a kapus kezébe fejelt. Így maradt a döntetlen és a meglepetés. A Fernando Santos irányította luzitánok hiába döntötték fel a pályát – 66 százalékban birtokolták a labdát –, és ostromolták az izlandi kaput, nem tudták javukra fordítani a mérkőzést. Az izlandiak okos játékukkal pedig történelmet írtak, hiszen megszerezték első pontjukat az Európa-bajnokságok történetében.

A pontosztozkodásnak köszönhetően a magyar válogatott vezeti az F csoportot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »