Csúcsra járatta a budapesti repülőteret a Forma-1

Csúcsra járatta a budapesti repülőteret a Forma-1

A napi ötvenezer főt is meghaladta a budapesti repülőtér forgalma ezen a Forma-1-es hétvégén – írja közleményében a Budapest Airport.

Több, mint huszonhatezer induló utazó veszi igénybe hétfőn a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér termináljait, vagyis több, mint ötvenezren fordulnak meg érkező és induló utasként a budapesti repülőtéren. Sokáig a Forma-1 Magyar Nagydíj volt a rekord forgalom egyetlen kiugró hétvégéje a repülőtéren, mostanra azonban a számos magyarországi zenei fesztiválnak köszönhetően kiegyenlítődött a mezőny, egyebek mellett pl. a Sziget Fesztivál is tízezrével hozza a javarészt fiatal utazókat Magyarországra Európa minden szegletéből.

Ezzel együtt, a Forma-1 Magyar Nagydíj idejére megerősített szolgálattal készül a Budapest Airport. A korábbi évektől eltérően, amikor vasárnap estére teljesen kiürült az 1. Terminál beton előtere, ahol a csapatok és a fő szponzorok business jetjei parkoltak, az idén több nappal kitolódik a kisgépes csúcsforgalom. Ennek oka, hogy a nyári szünet előtt a Forma-1-es csapatok egy része itt marad a mogyoródi pályán tesztelésre.

Emiatt aztán számos sugárhajtású kisgép ingajáratban közlekedik a versenycsapatok európai főhadiszállása és Ferihegy között. A megnövekedett forgalomnak a kiszolgálására a szokásosnál többen dolgoznak az forgalmi előtéren (a terminál előtti betonon, ahol a gépek parkolnak), de az utasbiztonsági ellenőrzés is teljes létszámmal és kapacitással üzemel a csúcsidőszakokban.

– mondta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója. Azt is hangsúlyozta, hogy nagyban megkönnyítheti az indulást, ha az utasok ezekben a napokban akár három órával a járat indulása előtt kiérkeznek a repülőtérre, és menet közben nyomon követik a járatinformációt annak érdekében, nehogy lekéssék a járat indulását.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »