Csúcsra járatott brit tolerancia: elvették a román szülőktől a gyerekeiket, és buzeránsoknak adták őket

Megfosztottak gyermekeiktől egy román házaspárt, a kicsiket pedig egy "homoszexuális párnak" adták örökbe a brit hatóságok. A román állam és bukaresti politikusok által támogatott Barbuék mindent megpróbálnak, hogy a norvég–román Bodnariu családhoz hasonlóan visszakapják csemetéiket.

Újabb román szülők kerültek konfliktusba a nyugat-európai gyermekjogvédelmi hatóságokkal, amelyek az elmúlt időszakban többször is drasztikus intézkedéseket foganatosítottak kelet-európai családokkal szemben. A mintegy tíz évvel ezelőtt Nagy-Britanniában letelepedett Barbuék kálváriája 2012-ben vette kezdetét, amikor Claudia és férje, Florin kapcsolata olyannyira megromlott, hogy a szomszédok nyugalmát is zavaró állandó civakodások miatt egyre többször voltak kénytelenek kiszállni a rendőrség és a gyámjogi hivatal munkatársai. Az azóta elvált házaspár utólag elismeri, hogy házasságuk zátonyra futott, ez azonban szerintük nem indokolná, hogy elvegyék tőlük a gyerekeiket.

Morfiumos szoptatás, családi perpatvar, leplezetlen házasságtörés

A szigetországi gyerekjogvédelmi hatóságok többek között azt észlelték a román családnál, hogy az anya akkor sem hagyta abba kisebbik gyereke szoptatását, amikor lábfájdalmait morfiummal enyhítette. A folyamatos családi perpatvarokon kívül a gyerekek dadusának vallomása is ellenük szólt, miszerint hogy megszabaduljon a férjétől, Claudia egyáltalán nem titkolta házasságon kívüli kapcsolatát. A London északi részén fekvő Haringey kerület gyerekjogvédő szolgálata végül két évvel ezelőtt megfosztotta Barbuékat az ötéves Andytől és a nyolcéves Dianától, akik előbb állami gondozásba kerültek. Egy ideig a szülők hetente egy órára meglátogathatták a gyerekeiket, 2014 decemberében azonban a láthatást is megtiltották nekik. A szülői felügyeleti jogok gyakorlásának megvonását követően a brit igazságszolgáltatás beindította az örökbefogadási folyamatot is, amelynek eredményeképpen a román állampolgárságú kislányt és kisfiút két fartúró adoptálta. Sőt, egy londoni bíróság a napokban jogerősen jóváhagyta az örökbefogadást, így Dianát és Andyt a "meleg férfi pár" nevelheti fel. A bíróság elutasította a vér szerinti szülők kérését, hogy ha ők nem kaphatják vissza a kicsiket, legalább a Romániában élő rokonaik vegyék őket pártfogásukba. Nem vették figyelembe a romániai gyermekjogvédelem átiratát sem, miszerint az anyai nagyapa alkalmas az unokák felnevelésére. Végezetül lesöpörte az asztalról a brit bíróság a londoni román nagykövetség képviselőjének érvelését is, miszerint a gyermekek sorsáról nem dönthetnek egyedül a szigetországi hatóságok, lévén hogy a szülők és a gyermekek is román állampolgárok.

Romániában amúgy legalább akkora felháborodás övezi a buzeránsokhoz került gyerekek esetét, mint a román–norvég Bodnariu házaspár végül jóra fordult kálváriáját. A román apa és norvég anya öt gyermekét tavaly arra hivatkozva helyezte állami gondozásba a norvég gyermekjogvédelem, hogy a szülők testi fenyítést alkalmaztak a kicsikkel szemben. A családegyesítés érdekében több tízezren vonultak utcára a világ számos nagyvárosában, végül a skandináv ország bírósága idén áprilisban úgy döntött, hogy a gyerekek visszatérhetnek vér szerinti szüleikhez.

(MNO nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »