Csoportos létszámleépítés: 37 dolgozóját bocsátja el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Csoportos létszámleépítés: 37 dolgozóját bocsátja el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem

Csoportos létszámleépítésre készül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE), összesen 37 munkatárstól válnak meg – számolt be a Telex egy körlevélre hivatkozva, amit Dr. Deli Gergely, az egyetem rektora küldött ki hétfőn. A levél szerint a csoportos leépítésre vonatkozó szándékukat már a fővárosi kormányhivatalnak is bejelentették.

A lépést „a közelmúltban bekövetkezett nemzetközi események okozta gazdasági helyzetben megnövekedett költségek által előidézett nehézségekkel” indokolta a rektor, a döntést pedig hosszú előkészítő munka után hozták meg, hogy minél kevesebb embert kelljen elküldeniük.

A lap megkeresésére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem megerősítette, hogy az egyetem 2023. január 9-én, hivatalosan bejelentette a Budapest Főváros Kormányhivatala számára a csoportos létszámcsökkentési szándékát.

Hírdetés

Ennek keretében összesen 37 munkatársat érint, oktatókat és funkcionális területen dolgozókat egyaránt.

Az érintett kollégák várhatóan 2023. január 12-éig kézhez kapják az őket érintő döntésről született tájékoztatókat. A tájékoztatásban azt írják, a távozó kollégák a jogszabályban garantált juttatásaikat megkapják.

Az NKE közölte: az egyetemen az oktatási és kutatási tevékenység zavartalanul folyik tovább.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »