Csoportkép királyi nemzedékekkel

Csoportkép királyi nemzedékekkel

Négy generáció került egymás mellé a brit királyi család hivatalos fotóján, amelyet annak apropóján készítettek, hogy II. Erzsébet királynő csütörtökön ünnepli 90. születésnapját. 

Queen-Elizabeth-90_b

A koronás fő 1926. április 21-én született, a csütörtöki jubileumi alkalomra pedig a brit Királyi Posta új bélyeget dob a piacra, amelyen a fénykép látható: négy generáció, azaz a királynő és a trónörökösök ülnek egymás mellett. A legifjabb trónörökös a lassan 2 és fél éves György herceg, aki édesapja, Vilmos herceg kezét fogja, miközben egy dobogón áll. II. Erzsébet jobbján Károly herceg ül, aki az utóbbi néhány évben jelentős népszerűségre tett szert az alattvalók körében. A dédnagymama és György herceg között pont 88 év a korkülönbség.

Egyébként tavaly szeptember 8-án rekordot döntött a királynő: ettől a naptól kezdve övé az évezredes angol–brit monarchia uralkodási időtartamrekordja, amelyet eddig a néhai üknagymama, Viktória királynő tartott 63 évvel, hét hónappal és három nappal. Életbiztosítási szakértők a királynőnek már a 70. születésnapján is még legalább negyedszázadnyi további, egészségben leélt életévet valószínűsítettek. A jelenlegi uralkodó édesanyja, Erzsébet anyakirálynő, mindenki „Queen Mum”-ja – a királyi ház egykor messze legnépszerűbb tagja – 2002-ben, életének 102. évében hunyt el. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »