Csoportgyőzelemmel kiharcolt Eb-részvétel a magyar lányok „kosarában”

Csoportgyőzelemmel kiharcolt Eb-részvétel a magyar lányok „kosarában”

Csoportgyőztesként kvalifikált Magyarország női kosárlabda-válogatottja a jövő évi Európa-bajnokságra, miután a csoportselejtezők szerdai, utolsó fordulójában 68:49-re legyőzte idegenben Szlovákia legjobbjait.

magyarnoi665_b

Házigazdáik a legjobb másodikak különversenyében váltottak jegyet a csehországi seregszemlére, míg Izland hiába nyerte meg utolsó összecsapását 65:54-re a sereghajtó Portugália ellen, mert nem jutott tovább az E jelű kvartettből. Stefan Svitek szövetségi kapitány elégedettnek mutatkozott, amiért a sorozatban csak egyszer kaptak ki. „A siker alapja a nyári munka volt, amely során új játékosokat találtunk, és teljesen összeállt a csapat. Tudtuk, két meccset kell novemberben nyernünk, ezt megvalósítottuk, büszke vagyok a lányokra” – fogalmazott a magyarok kapitánya.

Románia sorsa, mint ismeretes, már hétvégén, az Izrael ellen elszenvedett vereséggel megpecsételődött, így a szerda esti, törökországi kiszállásuknak már nem volt tétje – 64:54-re kaptak ki a H csoport első helyéről továbbjutott házigazdáiktól, de ebből a H kvartettből a közvetlenül előttük végző, Izrael sem örülhetett a második helyének, mert a svédekhez és a horvátokhoz hasonlóan lemarad a június 16-27-ei tornáról.

A december 9-ére tervezett prágai Eb-sorsoláson a házigazda Csehország, valamint Magyarország, Szlovákia és Törökország mellett Szlovénia, Franciaország, Olaszország, Ukrajna, Oroszország, Belgium, Spanyolország, Lettország, Görögország, Szerbia, Montenegró és Fehéroroszország lesz érdekelt. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »