Csokoládét, szódagépet, szeszes italokat loptak a sziráki megélhetési bűnözők, akik nem betörők

A Pásztói Rendőrkapitányság eljárást folytat "lopás bűntett és lopás vétség" megalapozott gyanúja miatt egy 20 éves és egy 40 éves sziráki lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján egy 20 éves férfi társával, egy 40 éves sziráki férfival 2018. október 15-re virradó éjszaka a felújítás alatt álló sziráki közösségi ház udvarára bemásztak, majd az ingatlan egyik bejárati ajtaját kifeszítették (lopás bűntett és lopás vétség… – a szerk.). Az irodahelyiségből csokoládét, vízforralót, szódagépet, szeszes italokat, további használati eszközöket és élelmiszert tulajdonítottak el.

A két férfi október 15-én a reggeli órákban egy sziráki családi ház melléképületeinek ajtajáról a lakatokat lefeszítették (lopás bűntett és lopás vétség… – a szerk.), majd a garázst és műhelyt átkutatták és onnan több őz és dámszarvas agancsot, valamint különböző méretű és hosszúságú elektromos vezetékeket vittek el.

Hírdetés

A rendőrség információja alapján a 40 éves férfi több az elmúlt időszakban Szirák településen elkövetett "vagyon elleni bűncselekmények" elkövetésével is összefüggésbe hozható.

A rendőrök 2018. október 15-én fogták el és gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették a 20 éves férfit, akinek a bíróság bűnügyi felügyeletét elrendelte. Ugyanakkor a hatóság elfogató parancsot bocsátott ki a 40 éves férfi ellen, akit a nyomozók 2018. október 25-én Szirák belterületén elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak. A hatóság tagjai a 40 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, melyet a bíróság 2018. október 27-én elrendelt.

(Police nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »