Csökkentették a Kolozsvári CFR büntetését

Kilencről hat pontra csökkentette a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága a Kolozsvári CFR büntetését, a Marosvásárhelyi ASA óvását ellenben elutasította pénteken az illetékes testület és helyben hagyta a licencadó bizottság által alapfokon kiszabott, hat pont levonásával járó szankciót. Ez a döntés már csak a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróságon támadható meg.

cfr_asa_mfx_b

A csődvédelem alatt álló fellegváriak és az idén fizetésképtelenné vált ASA a szintén csődvédelem alatt álló, a másodosztályból feljutó Rapid, valamint a Ploiești-i Petrolul, az Aradi UTA és a Călărași együttesével egyetemben a napokban kapta a 2016–2017-es szezonra vonatkozó büntetést, amiért nem teljesítették az élvonalbeli indulás feltételeit. Utóbbi kettőtől három, illetve egy pontot vonnak le feljutásuk esetén, a bukaresti „vasutasoktól” pedig hatot.

A Prahova megyeiek hatpontos szankciója viszont törlődni fog, mivel az már a Liga 1-es rájátszás vége előtt eldőlt, hogy kiesnek a másodosztályba. A CFR tavaly is hatpontos levonással kezdte az idényt, majd miután a svájci bíróságon sikertelenül fellebbezett, utólag további négy ponttal büntették a felhalmozott adósságai miatt.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »