Csődöt jelentett a Palócker

Csődöt jelentett a Palócker

A mai nappal benyújtotta a csődeljárást önmaga ellen a Palóc Nagykereskedelmi Kft. A cég két nappal ezelőttig volt a CBA franchise partnere, 1300 embernek tartozik a fizetésével, nekik némi reményt jelenthet a hír.

Információink szerint a mai napon minden, a Palócker tulajdonában lévő boltot e-mailben értesített a cég vezetősége, hogy elindították a csődeljárást maguk ellen. A balassagyarmati bíróságra adták be a kérelmet, 30 napon belül érkezhet a csődértesítő.

– Reményt adhat az 1300 dolgozónak a hír, így talán megkaphatják elmaradt fizetésüket. Ilyenkor a garanciaalapból kell levonni a béreket, ami azonban hosszadalmas folyamat. De legalább megoldódni látszik a probléma, egy kérdés tisztázódott – mondta lapunknak Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) Nógrád megyei titkára.

Mint beszámoltunk róla, a több megyében jelen lévő Palóc Nagyker-boltok közül van olyan üzlet, ahol egész családok dolgoznak, mindenki a cégtől függ. Kiszolgáltatott a helyzetük, nem fizették ki az augusztusi bérüket, és erre még ígéretet sem kaptak. A Palóc Nagykerhez tartozó, zömmel Nógrád megyei üzletekben hetek óta üresek a polcok, a cég nem tudja fizetni a beszállítókat, az 1300 dolgozó pedig teljes bizonytalanságban él.

Úgy tudjuk, továbbra is több vevő érdeklődik a csődbe ment cég mintegy 100 üzlete iránt, hamarosan tisztázódhat, ki vásárolja fel a boltokat. Demeter László szerint az eljárás alatt is elkezdődhet az értékesítési folyamat, de hogy ki kárpótolja majd a beszállítókat, egy vagy több üzletet vesznek majd meg egyszerre, tisztázandó kérdések. Ahogy az is, hogy mi lesz az alkalmazottakkal. Nem mindegy, hogy újra felveszik, vagy folytatólagosan foglalkoztatják majd őket, ha egyáltalán számol velük az új vezetőség.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »