Csődközeli helyzetbe került az Urbana Rt, és kérdéses a folytatás (Székelyudvarhely)

A távfűtést szolgáltató vállalat csődközeli állapotban van, ezáltal még az is kétséges, hogy be tud-e indulni a fűtés Székelyudvarhelyen, amikor eljön az ősz.

Annak ellenére, hogy jelen pillanatban senki nem látja a tényleges kiutat ebből a helyzetből, a székelyudvarhelyi városvezetés a júniusi napirendjére tűzte a hőenergia árának emelését. Amennyiben nem történik érdemi elmozdulás a vállalat vezetésében, hónapokon belül elindulhat a csődeljárás, és ezzel veszélybe kerül a távhőszolgáltatás!

Hírdetés

“Ezzel kapcsolatban számos kérdés merült fel az RMDSZ frakcióban. Nem látunk ugyanis garanciát arra, hogy a megemelt díjjal képes lenne a távhőszolgáltató jelenlegi vezetése kivezetni ebből a helyzetből a vállalatot. Az elmúlt időszak történéseit figyelembe véve, megalapozatlannak és veszélyesnek gondoljuk a jelenlegi helyzet ilyen módon való kezelését.” – fogalmazott Derzsi László, az RMDSZ frakcióvezetője a kialakult helyzet kapcsán. Az RMDSZ frakció véleménye, hogy miközben a távfűtési rendszer fejlesztésére és hatékonyabbá tételére lenne szükség, a városvezetés csak az Urbana Rt. vezetésének hibáiból származó veszteségek finanszírozását várja el a városlakóktól.

Minősíthetetlen, hogy júniusban nincs egy üzleti terve a vállalatnak és az éves költségvetésről is ebben a hónapban kapnak tájékoztatást a közgyűlés tagjai. “Az RMDSZ frakció javaslata az, hogy mondjon le a távhőt szolgáltató Urbana Rt. vezetőtanácsa és találjunk egy olyan válságmenedzsert a vállalat élére, aki meg tudja oldani a keletkezett problémákat.” – tájékoztatott Derzsi László, aki egyben az Urbana Rt. Közgyűlésének tagja.

Közlemény


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »