Csodálatos madárvilágunk

Csodálatos madárvilágunk

A szakemberek folyamatosan figyelmeztetnek, hogy élővilágunk, köztük rovar-, emlős- és madárpopulációnk palettájáról fajok tűnnek el. Ez a környezetszennyezésnek, az éghajlatváltozásnak és számtalan egyéb, az ember által okozott, de tőle független körülménynek a számlájára írható. 

A madarak a legérzékenyebben követik a természet változását, amit aztán jelenlétükkel, vagy annak hiányával jeleznek számunkra, mindegy hol élnek: a város közepén vagy az erdő szélén. Egy biztos, minden egyes fajjal jóvátehetetlenül szegényebb lesz az emberiség. A tavaszhoz elengedhetetlenül hozzátartozik a madárdal, a csodálatos természet legszebb zenéje, mely gyógyírként hat a rohanó világ zajától megfáradt ember testére-lelkére.

A természet körforgásában betöltött hatalmas szerepükön túl, az ember az évezredek során mindig is bensőséges viszonyt ápolt a madarakkal, azok az életének mindennapos szereplői, részei voltak.

Hírdetés

Az alábbi képriport egy kis tavaszi madárkavalkádot vonultat fel olyan élethűen, hogy a felvételeket nézve szinte halljuk, ahogy a madarak köszöntik a mindannyiunk által annyira várt tavaszt.

Molnár Emőke és Németh István felvételei

 


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »