Csőd szélén a brit építőipari óriáscég

Csőd szélén a brit építőipari óriáscég

Csőd szélére került a második legnagyobb brit építőipari vállalat. A Carillion húszezer embert foglalkoztat a szigetországban és fontos közszolgáltatásokat is ellát.

Dobjon-e pénzügyi mentőövet a második legnagyobb brit építőipari cégnek a londoni kormány – megoszlanak a válemények Nagy-Britanniában arról, hogy a csőd szélére került Carillion, amely több tízezer embert foglalkoztat, és brit iskolákat valamint katonai létesítményeket is fenntart, jogosult-e állami támogatásra. A kormánypárt elnöke egyelőre óvatos.

 „Aggaszt minket a helyzet, de ez egy nagyon érzékeny téma, ezért nem fűzhetek hozzá több kommentárt” – jelentette ki Brandon Lewis, a konzervatívok elnöke.

Hírdetés

A London, Manchester és Leeds városa közötti gyorsforgalmú vasutat építő vállalat az elmúlt években túl kockázatos megbízásokat vállalt, amelyek nem hozták a várt profitot, ezért nem tudja most kifizetni adósságait.

„Természetesen sok munka áll előttünk, nagyon közelről figyeljük az eseméyneket, hogy megteszik-e a szükséges elővigyázatossági intézkedéseket. Reméljük, hogy meg tudnak egyezni a partnereikkel, és sikerül tőkét szerezniük, hogy a fontos szolgáltatások zavartalanul működjenek” – fogalmazott Lewis.

A Carillion 2016-ban még ötmilliárd fontos bevételt könyvelt el, de a piaci értéke már alig haladja meg a 60 millió fontot.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »