Csöbörből vödörbe: Orbánnal riogató OĽaNO-s politikus az új szlovák külügyi államtitkár

Csöbörből vödörbe: Orbánnal riogató OĽaNO-s politikus az új szlovák külügyi államtitkár

Martin Klus külügyi államtitkár megüresedett helyére egy igen fiatal, de a sajtóban mostanában rengeteget futó politikus kerül. 

A kormány szerdai ülésén megszavazta, hogy a külügyi tárca új államtitkára Andrej Stančík, az OĽaNO 27 éves politikusa legyen. A képviselő hagyományosan Matovič mozgalmának liberálisabb szárnyához tartozott, amit az aktuális kormányzati ciklusban több alkalommal is bizonyított. 

A közösségi oldalán igen aktív, emiatt gyakran éles virtuális szócsatákba keveredő Stančík a magyar olvasók számára amiatt lehet emlékezetes, hogy a háború kitörése előtt néhány nappal közösségi oldalán arról értekezett, Orbán mikor fogja Szlovákiáról azt mondani, az mindig magyar volt.

Hírdetés

Az OĽaNO képviselője a kelet-ukrajnai szakadár köztársaságok orosz elismerésére a szociális hálón úgy reagált, “Putyin kijelentette, Ukrajna mindig orosz volt, és sok szlovák tapsolt neki”. Stančík feltette a kérdést,

akkor is tapsolni fognak, ha Magyarország vezetője jelenti ki, hogy Szlovákia mindig magyar volt?”

Stančík kinevezésével a párt talán a Matovič-féle vonalnak is üzent, hiszen az SaS kilépésekor arról pletykáltak, talán a pártelnök legközelebbi bizalmasa, Gyimesi György kapja meg az államtitkára széket. Ehhez képest éppen Gyimesi egyik fő riválisa kapja meg a kinevezést. Jobb memóriájú olvasóink talán emlékeznek rá, Gyimesi szivárványos zászlós törvényjavaslatakor Stančík kijelentette, párttársának tudatosítania kellene, hogy a pozsonyi parlamentben képviselő, és nem Orbán Magyarországán. 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »