Csillapodott a több száz halottat követelő Matthew hurrikán

Csillapodott a több száz halottat követelő Matthew hurrikán

Csillapodott a több száz halálos áldozatot követelő Matthew hurrikán, amely a hétvégén pusztított az Egyesült Államokban, de az árvizek esélye továbbra is nagy – közölte az amerikai szövetségi hurrikánközpont (NHC) igazgatója. 

w 1 12 hurrikan nf_b

Az óránként 195 kilométer per órás széllel, heves esőzésekkel, a folyók áradásával érkező hurrikán miatt Floridában, Georgia és Dél-Karolina egy részében, valamint Észak-Karolina teljes területén kétmillió embert szólítottak fel a hatóságok, hogy meneküljenek a partvidékekről, és számos repülőjáratot is töröltek.

A hurrikán Haiti délnyugati részén is pusztított: a helyi polgári védelem közlése szerint a természeti csapás legalább félezer áldozatának holttestét találták meg, és számos a sérült. Az amerikai meteorológiai szolgálat arra hívta fel a figyelmet, hogy a ciklon heves esőzéseket hoz a szárazföld belsejében, haladási irányától többtucatnyi kilométerre, mélyen a szárazföldi területek fölött. A mentőalakulatok becslése szerint az áldozatok száma tovább emelkedhet.

Egyes erősségűre csillapodott a Matthew hurrikán az Egyesült Államokban, de az árvizek esélye továbbra is nagy – közölte szombaton az amerikai szövetségi hurrikánközpont (NHC) igazgatója, Rick Knaab. Négy esetből egyben a hurrikánok kifulladása heves esőzéssel, majd árvizekkel jár.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »