Csíkszentimre is bekapcsolódott a Jégpályák éjszakájába

Csíkszentimre is bekapcsolódott a Jégpályák éjszakájába

Kétnapos rendezvénysorozattal kapcsolódott be idén Csíkszentimre a korcsolyázást és jégkorongot népszerűsítő rendezvénybe, a Jégpályák éjszakájába. Az alcsíki település hétvégi rendezvényének mottója Együtt a győzelemért! Összefogás Szentimre hokiéletéért! volt.

•  Fotó: Pinti Attila

Képek: Pinti Attila

A szombaton és vasárnap megrendezett délutáni és esti programokban voltak amatőr jégkorongmérkőzések, jeges versenyek (kapura lövés, célba lövés), jelmezes korcsolyázás (jégparty) és természetesen sok sok közkorcsolyázás. Fülöp Kingától, Csíkszentimre alpolgármesterétől megtudtuk, hogy a Csíkszentimrei Sasok Sportklub már sokadik alkalommal rendezi meg a Jégpályák éjszakáját, bekacsolódik a Magyar Jégkorong Szövetség rendezvényébe.

•  Fotó: Pinti Attila

Hírdetés

„Úgy gondoljuk, ha a fiatalokat egy kis időre is elcsalhatjuk a technológiai eszközök mellől a friss levegőre, ha minőségi időt tölthetnek együtt a családok, akkor a települést meghatározó társadalmat is formálhatjuk Csíkszentimre jövője érdekében” – fogalmazott az alpolgármester.

•  Fotó: Pinti Attila

A csíkszentimrei szabadtéri jégpálya önerőből létesült, a sportlétesítmény és a helyi hokiélet fenntartásában nagy érdeme van Jakab Károlynak, aki minden évben korcsolyázhatóvá teszi a természetes jégpályát. Jó volt, élmény volt sok helyi fiatalt és kevésbé fiatalt látni korcsolyázni, jégkorongozni. A sport közösségünk egyik megtartó ereje. Bár többször havazott és fújt a hideg szél a hétvégén, a két nap alatt több mint 400-an kötöttek korcsolyát, léptek jégre Szentimrén. Amióta megtartják a Jégpályák éjszakáját, mi mindig bekapcsolódunk.

•  Fotó: Pinti Attila

Ezt megelőzően évente tartottunk jelmezes korcsolyázást, díjaztuk a gyerekeket, voltak meglepetés-csomagok. Úgy érzem, a mi településünk is hozzájárul ahhoz, hogy a jégkorong megmaradjon a székelyek nemzeti sportjának. Az mondta a Magyar Jégkorong-szövetség egyik vezetője, hogy jó hokicsapatot lehet alakítani a magyar játékosokból, de ha közöttük van egy székely, azt pluszt ad, az átmegy a falon is, mert nem ismer lehetetlent. Én ezzel egyetértek” – mondta el a Székelyhonnak Jakab Károly.

Dobos László


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »