Csíksomlyó Üzenete – új arculattal, évente kétszer

Csíksomlyó Üzenete – új arculattal, évente kétszer

Megjelent a Szent István királyról elnevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány megbízásából a Csíksomlyói Ferences Rendház által kiadott Csíksomlyó Üzenete első, pünkösdi száma. A 10. évfolyamához érkezett csíksomlyói kegyhely folyóirata idéntől új arculattal és rovatokkal, változatos tematikával, több korosztályhoz is szólva, az eddigi évi négy megjelenés és 16 oldalas terjedelem helyett két alkalommal, a pünkösdi és az őszi Mária neve búcsú alkalmával, 48 oldal terjedelemben lát napvilágot.

Az irgalmasság szentévét középpontba állító pünkösdi szám vezércikkét a főszerkesztő, fr. Urbán Erik kegyhelyigazgató jegyzi Változás – hűség címmel, majd Világunk egyetlen esélye együttműködni Istennel címmel Borsodi L. László interjúja következik ft. Csintalan László csíkdelnei–csípálfalvi plébánossal, a pünkösdi búcsú ünnepi szónokával.

A Benső utak című, lelkiségi kérdésekkel foglalkozó rovatban Szabó Ádám A megbocsátás és ft. Pék Sándor Az irgalmasság szentéve a Szent László Plébánián című írása mellett Sárközi Sándor piarista szerzetes Számvetés az irgalmas szamaritánus alapján című elmélkedése érdemel figyelmet. Gaal Gergely a 2016-os Márton Áron emlékév eddigi eseményeiről és a soron következő programokról számol be. A Szentírás közelről szerzője ft. Martos Levente Balázs, aki Az engesztelés biblikus alapjait fejtegeti. A Családban című rovatban ft. Lukács Róbert egyházjogi kérdéseket érint (Kérdések és válaszok a gyónásról), Lepedus István Irgalmasság, kiengesztelődés, megbocsátás a házasságban, Komáromi János és Mária Irgalmasság a családban, Kádár Annamária mesepszichológus pedig Kiengesztelődés, megbocsátás a mesében címmel osztja meg gondolatait. A Fiatal szemmel a zarándoklat és az irgalmasság összefüggéseit láttatja fr. Portik-Lukács Lóránd A változás nem egyik percről a másikra történik, Tyukodi Beáta SJC Irgalmassá növekedni és Tabi Boglárka Irgalom című szövegein keresztül. A Ferences múltban Oláh-Bányai Iringó „Legyek a szél, mely hordja a magot…” címmel a tízéves szünet után újraindult csíksomlyói passiójátékról ír, Medgyesy S. Norbert pedig A Szeretet és a Fájdalom vitája Jézus Krisztus szenvedésének okairól címmel egy 1734. évi csíksomlyói passiójáték zárójelenetét közli. Borsodi L. László egyik rovata, A kegyhely élete a csíksomlyói kegyhely életének legfontosabb eseményeit veszi számba Kegyhelymozaik címmel, a másik, a Kitekintő pedig az Európai Máriás Háló részét is képező kegyhelyek múltjába és jelenébe nyújt betekintést, ezúttal Fatimába kalauzol. A lapszámot Takács Éva rovata, a Kiadványaink zárja, amely Mohay Tamás „Istennek kincses tárháza…” című könyvét ajánlja az olvasók figyelmébe.
A Csíksomlyó Üzenete megvásárolható a csíksomlyói kegytemplom kegytárgyboltjában és az újságárusoknál. Ára: 8 lej.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »