Csertői Aurél volt csapata ellen ünnepelhetett

Csertői Aurél volt csapata ellen ünnepelhetett

A Gyirmót otthon 2-1-re legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Ligában.

A kezdés után a játékot a paksiak irányították, de csupán kisebb lehetőségeik adódtak, miközben a 24. percben a gyirmótiak az első végig vitt akciójukból nemcsak helyzetet dolgoztak ki, hanem Simon András révén a vezetést is megszerezték. A szünetig közepes iram mellett jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a hazaiak rendezett védekezését nem tudták feltörni az ezúttal ötlettelen és ritmustalan vendégek.

Hírdetés

A szünet után két támadó szellemű cserejátékos érkezett a paksiakhoz, akik be is szorították ellenfelüket – egyikük, a rutinos Böde óriási helyzetet hagyott ki -, majd a 63. percben Ádám csúsztatott fejesével egyenlítettek. A Gyirmót azonban négy perc múlva visszavette a vezetést: Lenzsér bizonytalankodott, Medgyes Zoltán ziccerben vitte a labdát a kapu felé, de önzetlenül Hasani elé tálalt, aki nem hibázott. A hátralévő időben hiába játszott mezőnyfölényben és támadott a Paks, csak helyzetekig és kapufáig jutott, másodszor már nem sikerült egyenlítenie.

Az újonc Gyirmót második győzelmét aratta – ráadásul egymást követően -, a Paks negyedik vereségét szenvedte el, egymás után a másodikat. A gyirmótiak edzője, Csertői Aurél ötödször „mérkőzött meg” a paksiakat irányító Bognár Györggyel, és ezúttal is – mint a korábbi négy alkalommal – előbbi aktuális együttese bizonyult jobbnak.