Cserbenhagyásos gázolót azonosítottak a Facebook segítségével

Cserbenhagyásos gázolót azonosítottak a Facebook segítségével

A Facebook felhasználóinak segítségével sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak egy cserbenhagyásos gázolót Bukarestben. 

gazolo663_b

Az elkövető a főváros egyik sugárútján a múlt szerdán elütött egy, az úttesten szabálytalanul átkelő nőt, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. Az áldozat kórházba szállítását követően életét vesztette. Mivel a térfigyelő kamerák felvételei alapján csak a személygépkocsi márkáját lehetett megállapítani, a rendszámát viszont nem, a rendőrségi nyomozás napokig sötétben tapogatózott.

Áttörést az hozott az ügyben, hogy az országos hírnévre szert tett Marian Godină brassói közlekedési rendőr felhívást tett közzé közösségi oldalán, miszerint jelentkezzen, aki bármilyen információt tud az elkövetőről. A hozzá befutott több száz visszajelzés alapján szombatra virradóra megtalálták a balesetet okozó járművet Bukarestben. A 23 éves, jogosítvánnyal nem rendelkező férfi személyében a vétkes sofőrt is azonosították, aki azonban az ügyben eljáró ügyész döntése értelmében a kihallgatása után, még aznap szabadon távozhatott.

„Hihetetlenül frusztráló mindannyiunknak, akik ezen az ügyön dolgoztunk. Ezek azok a pillanatok, amikor úgy érzed, hogy egyesek gúnyt űznek a munkádból” – kommentálta az ügyészség döntését a brassói sztárrendőr, aki a feltételezett tettes azonosítása után örömének adott hangot, hogy „egy napra sikerült lerombolni a civileket és a rendőröket két táborra osztó falat.”


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »