Csepreghy: Nem számít a fideszes kapcsolat

Csepreghy: Nem számít a fideszes kapcsolat

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára a Voldemort-ügy kapcsán a Hír TV-nek azt mondta: nem számít, hogy valakinek fideszes kapcsolatai vannak, mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak.

Csepreghy Nándort a Fidesz legújabb korrupciós botrányáról kérdezte a Hír TV:

– Egészen addig van helye ilyen típusú lobbinak, beszélgetésnek, bármilyen konzultációnak, ameddig ezek a beszélgetések szigorúan a közérdekről szólnak. Ahogy egyszázaléknyi erőben is megjelenik a magánérdek, ott ezeknek e beszélgetéseknek semmilyen helye nincs.
– Ön egyébként beszélt Mengyi Rolanddal?
– Mármint mikor?
– Hát a pályázatírással kapcsolatban, erről az ominózus TÁMOP-pályázatról beszélünk.
– Nem, nem.
– És ugye a másik illető, akit most a 168 óra megnevezett, ez a Holbok Ferenc, akinek ez a bizonyos pályázatíró cég a tulajdonában van, ővele beszélt?
– Nem, vele sem.
– És akkor hogyan tudták mégis ezek az emberek mégis csak a pályázati rendszerbe a saját kis érdekeiket belehelyezni? Vagy mondjuk úgy, hogy célirányosan legyen kiírva a pályázat? Ez hogy futhatott át?

– Nézze, ami a legfontosabb, hogy ma van egy gyanú, amely gyanú arra vonatkozik, hogy korrupciós kísérlet történt. Ezt a pályázatot a kormányzat leállította, még azt megelőzően, hogy ez a gyanú nyilvánosságra került volna.

A Csepreghy Nándorral készült teljes interjút a Magyarország Élőben című műsorunkban láthatják a 18 órai hírek után.

Mi történt?

Mint az ismert, meghosszabbította az ügyészség a nyomozást az úgynevezett Voldemort-ügyben. A fideszes Mengyi Roland – lapértesülések szerint – kenőpénzt kérhetett vállalkozóktól a nyertes uniós pályázatokért. Meghosszabbították a nyomozást az úgynevezett Voldemort-ügyben.

A Hír Televíziónak az ügyészség részleteket nem árult el. „A Legfőbb Ügyészség a nyomozás határidejét 2016. december 12. napjáig hosszabbította meg a további nyomozati cselekmények elvégzése érdekében. Erre vonatkozóan nem kívánok tájékoztatást adni, hogy milyen nyomozati cselekményeket tervez főügyészségünk a közeljövőben” – fogalmazott Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Hír TV-nek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »