Csepreghy is dönthet arról, milyen legyen az új Gellérthegy

Csepreghy is dönthet arról, milyen legyen az új Gellérthegy

Nyílt, kreatív ötletpályázatot hirdetett a Miniszterelnökség a Gellérthegy megújítására.

A 40 millió forintos összdíjazású ötletpályázat kiemelt célja olyan alternatíva kidolgozása a Gellérthegy revitalizációjára, amely építészeti, tájépítészeti, közlekedési, képzőművészeti eszközök használatával új tartalommal tölti meg a helyszínt, az épített és természeti környezet értékeinek megőrzése, a világörökségi cím, a műemléki védelem és a szellemi, szakrális tartalom figyelembe vétele mellett – közölte az MTI-vel pénteken a Lechner Tudásközpont.

Tájékoztatásuk szerint a széles körű alkotói szabadságot biztosító ötletpályázat kiemelt törekvése a Citadella épületére vonatkozó hasznosítási javaslat feltárása. A pályázóktól olyan megoldásokat várnak, amelyek megvalósítható, fenntartható módon válaszolnak a Gellérthegy jelenlegi rendezetlen körülményeire, hogy a helyszín vonzó környezetalakítással, releváns területhasználattal képes legyen nemcsak a turisták, hanem a város lakóinak igényeit is kielégíteni.

A pályaművek postára adásának határideje október 3. A legnagyobb elérhető díjösszeg 8 millió forint; minden pályázó csupán egy munkával vehet részt a megmérettetésen.

A teljes pályázati anyag a gellerthegypalyazat.hu honlapon ingyenes regisztrációt követően minden érdeklődő számára elérhető. A bírálóbizottságban Csepreghy Nándor is ott lesz, sőt, ő esz annak elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »