Csepreghy: Aggályos, ha magánérdek is szóba kerülhet

Kész tisztázni magát a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, miután a fideszes Mengyi Rolandot érintő korrupciós ügyben az ő neve is felmerült.

Csepreghy Nándor a Hír TV-nek azt mondta: aggályos, ha egy politikus és az uniós pénzekre pályázók találkozóin magánérdek is szóba kerülhet. „Egy országgyűlési képviselőnek az a feladata, hogy uniós fejlesztési forrásokat a saját választási körzetébe vigyen. Ami azt jelenti, hogy a választókörzetében épüljenek az utak, jöjjenek létre új munkahelyek. Ha ehhez pályázatírókkal kell találkozni, mert az elmúlt rendszerben ők megkerülhetetlen szereplők voltak, ez rendben van. Ezeknek a beszélgetéseknek azonban nem lehet tartalma magánérdek, csak közérdekű ügyekben egyeztethetnek, és szerintem az rendben van, hogy európai uniós pályázatok kapcsán olyan forrásoknál, ahol Brüsszelben lehet, hogy Brüsszelben kellett volna pályázni is, találkozni kell ilyen szereplőkkel” – fogalmazott az államtitkár.

Tekintse meg a Csepreghy Nándorral készült teljes beszélgetést:

Mint arról korábban beszámoltunk, a szocialisták frakcióvezető-helyettese szerint a korrupciós ügybe keveredő fideszes képviselőről megjelenteket senki nem cáfolta, ezért a kenőpénzről szóló sajtóértesülés hiteles. Bővebben >>>


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »