Csengettyűs gyapjúbárány és csuhéangyal

Karácsonyhoz közeledve ünnepi díszbe öltözik a felújított Budai Vigadó, a Hagyományok Háza idén is megrendezi ünnepváró programsorozatát és adventi vásárát. December 13. és 15. között kézműves vásárok szemet gyönyörködtető népművészeti termékeivel, workshopokkal, táncos és zenés előadásokkal, ajándékkészítő műhelyekkel és karácsonyi családi programokkal várják az érdeklődőket.

December 13-án 11 órától kézműves vásárral veszi kezdetét az ünnepváró programsorozat a Hagyományok Házában. Aznap hirdetik ki a karácsonyi rajzpályázat eredményeit, lesz aprók tánca, felnőtteknek szóló meseest, valamint egy különleges ünnepre hangolódó koncert, a Népművészet Ifjú Mestere díjas Navratil Andrea közreműködésével.

Hírdetés

December 14-én délelőtt Bognár Szilvia ad majd családi és gyerekkoncertet, emellett kiadványvásárral, karácsonyi mesekönyv-lemez előadással, tekerős gyerektáncházzal várják az érdeklődőket, valamint a kézműves workshopon lehetőség lesz gyertyát mártani, diócsörgőt és fémdomborítással karácsonyfát készíteni.

Este tartják a Hagyományok Háza Összefogás táncházát is a hagyományőrző mestereinkért, amely az ünnepváró vásár keretében nemcsak évadzáró, ingyenes tánctanítás és táncház lesz, hanem egyúttal egy felajánló rendezvény is, hiszen mindenkitől szívesen fogadják majd a hozzájárulást a hagyományőrző mestereink támogatására. Ezen az estén éjszakába nyúlik az adventi vásár a Hagyományok Háza átriumában, hiszen a kiállító kézművesek a táncház ideje alatt is árusítják portékáikat.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »