Csenger Tibort választották a Szövetség MKP platformjának elnökévé a Lévai járásban

Csenger Tibort választották a Szövetség MKP platformjának elnökévé a Lévai járásban

A lévai járási Szövetség MKP platformja 2022. január 21-én Szalatnyán tartotta tisztújító konferenciáját.

A tisztújítás során az MKP platform járási elnökévé Csenger Tibort választották, míg a párt járási elnökévé Köpöncei Pétert jelölték. A lévai járási elnökségben Farkas Attila, Kiss Beáta, Bögi Pathó Melinda, Sál Attila, Bazsó Árpád, Kürthy Gábor és Kevély Mónika is helyet kapott.

„A közgyűlés a platform vezetőjének választott meg, ami nagy megtiszteltetés, egyben óriási kihívás. (…)

Arra kaptunk mandátumot, hogy összefésüljük és -hangoljuk járásunk politikáját a Szövetségen belül. Nem kis feladat, de hiszem azt, hogy eredményesen meg lehet csinálni. Nyitra megyében sikerült nagy eredményeket elérni, aminek kulcsa járásunk karakteres összetartása volt.

Hírdetés

A pártok szövetségre lépésével ez a hatékonyság remélhetőleg fokozódik, így még nagyobb lendülettel, még nagyobb elszántsággal készülünk a megyei és önkormányzati választásokra” – fogalmazta meg a Nyitra megye alelnökeként is tevékenykedő Csenger Tibor, aki a céljának továbbra is a régió, a járás és a közösség megerősítését, felzárkóztatását és fejlesztését jelölte ki.

Csonka Ákos nem vállalt el új megbízatást, és lemondott minden egykori MKP-s tisztségéről a Szövetségben. Ahogy a szociális hálón fogalmazott:

nem volt könnyű ezt meglépnem, hiszen 2009 óta vagyok aktív tagja e közösségnek, de úgy láttam, jelen helyzetben számomra ez az egyetlen helyes döntés”.

Csonka visszalépését azzal indokolta, hogy „az új formáció egyelőre messze áll azoktól az értékektől, azoktól a politikai irányvonalaktól”, amelyek az értékrendjét alkotják.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »