Csendes koszorúzást tartottak a magyar kultúra napján Beregszászban

Csendes koszorúzást tartottak a magyar kultúra napján Beregszászban

A magyar kultúra napját minden magyar közösség megünnepli, éljen bárhol a világban. Fontosnak tartják a gyökereket, a nemzethez tartozást. Idén korlátolt keretek közé szorulnak a rendezvények. A pandémia nem teszi lehetővé a koncertek vagy kulturális estek, irodalmi összejövetelek szervezését, ezért csendes megemlékezéseket tartanak.

karpatalja.ma

Beregszászban Kölcsey Ferenc domborműve előtt gyűltek össze az emlékezők, hogy leróják tiszteletüket a költő előtt. A magyar kultúra napja ugyanis Kölcsey nevéhez fűződik, oly módon, hogy 1823-ban ezen a napon, január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát. 1989 óta tartjuk ünnepnek e napot.

Hírdetés

Kölcsey Ferenc emléktáblája, Beregszász | Karpatinfo.net.ua

A költő emléktáblája Beregszászban – karpatinfo.net.ua

Beregszászban a csendes megemlékezésen részt vett Szilágyi Mátyás, Magyarország Beregszászi Konzulátusának Főkonzulja, Babják Zoltán, Beregszász polgármestere, Orosz Ildikó megyei képviselő, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke és Csernicskó István, a II. RF KMF rektora. Jelen voltak a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség és a Pro Cultura Subcarpathica képviselői is.

A megemlékezés a Himnusz eléneklésével ért véget.

Gál Adél


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »