Csempészcigarettával megpakolt teherautót fogtak el a szlovák határőrök

A férfi rendszeresen foglalkozott cigarettacsempészettel, eddig már 17 alkalommal kapták el.

A szlovák határőrök letartóztattak egy ukrán férfit, aki cigarettacsempészettel foglalkozott – olvashatjuk Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzójának hivatalos honlapján.

Június 22-én a Felsőnémeti határellenőrző ponton a szlovák határőrök elfogtak egy cigivel megpakolt kamiont. Az okmányok szerint a teherautó üres volt, ám mégis tele volt dohányáruval. Az ukrán zárjeggyel ellátott cigarettákat szándékosan erre a célra kialakított helyen rejtették el az utánfutóban és a pótkerekekben. Összesen félmillió szál cigarettát találtak – tudatja a Korrespondent.net.

A férfi rendszeresen foglalkozott cigarettacsempészettel, eddig már 17 alkalommal kapták el őt. A férfi eddig minden alkalommal pénzbírsággal úszta meg a büntetés.

Szlovákiában valamivel súlyosabbak a csempészetet büntető törvények, és amennyiben bűnösnek ítélik a teherautó sofőrjét, akkor háromtól öt évig terjedő börtönbüntetésre is ítélhetik.

“Azt, aki továbbra is csempészettel akar foglalkozni, nem az ukrán, hanem az európai törvények szerint fogják ítélni.” – olvashatjuk Moszkal nyilatkozatában.

Rovatok: KékfényTelepülés: SzlovákiaCímkék: cigarettacsempészet, Szlovákia, ukrán állampolgár, kékfény, bűnügy, Felsőnémeti-UngvárForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »