Csemeteültetési rekordkísérlet Háromszéken

Csemeteültetési rekordkísérlet Háromszéken

A brassói Romániai Erdőbarátok Egyesülete kezdeményezésére tegnap megyénkbeli magánerdészetek, illetve más jogi személyek társulásával zajlott az Ültess Romániáért! nevű csemeteültetési akció. Illyefalva, Kovászna, Kőröspatak és Zágon külterületein húszezer csemetét ültetnek el – közölték a Fejlesszük Együtt Romániát civil szervezet illetékesei.

Ugyancsak ma zajlik a Szemerja–Görgő Közbirtokosság által kezdeményezett csemeteültetési akció, az önkénteseket reggel nyolcra várják az előpataki út 4-es kilométerénél. Ahhoz, hogy megdöntsék Ausztrália rekordját, Romániában több mint egymillió csemetét kell(ene) egy nap alatt elültetni. Az Ültess Romániáért! akcióba Felső-Háromszéken a kézdialmási és a berecki magánerdészet is bekapcsolódott.

Tegnap a Dimény György erdőmérnök által vezetett berecki magánerdészet szervezésében nagyszabású csemeteültetési akció zajlott az ozsdolai közbirtokossághoz tartozó Botos kéthektáros erdőrészén, ahol a Kun Kocsárd-iskola tizennyolc végzős tanulója két tanár kíséretében, valamint az ozsdolai Láros Közbirtokosság tizennyolc roma napszámosa és a berecki magánerdészet huszonnégy munkatársa 10 250 fenyőcsemetét ültetett el.

Iochom István
Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »