Cselekvő párt lenne az MPP

Cselekvő párt lenne az MPP

Székelyudvarhelyen mutatta be kedden megyei tanácsosjelölt-listáját a Magyar Polgári Párt (MPP), melyet az utolsó pillanatban is módosítaniuk kellett.

mpp sajtaj1-MCS-7_b

Mezei János listavezető, Gyergyószentmiklós polgármestere (képünkön középen) elmondta, a választási bizottság formai hibákra hivatkozva négy udvarhelyszéki jelölt dokumentációját elutasította. „Olyan formai hibákról van szó, amelyek kijavíthatóak lettek volna” – jegyezte meg Mezei. Szakál Csaba jelölt szerint gyanús, hogy mind a négy személy – a szentábrahámi Szász József, a székelyudvarhelyi Thamó Csaba, a székelyderzsi Kis Attila és a máréfalvi Székely Zsolt – tagja a Székely Nemzeti Tanácsnak (SZNT).

„Az MPP célja, hogy egy alternatívát teremtsen a magyarságnak a június 5-ei helyhatósági választásokon. Ha ma nem állunk ki szimbólumainkért, a magyar helységnévtáblákért, amelyek identitásunkat jelzik ezen a helyen, akkor holnap könnyebben feladjuk magyarságunkat, azt a nemzeti öntudatot, amelyet kötelességünk továbbadni” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Mezei János.

Az elöljáró elengedhetetlennek tartja, hogy az MPP részt vegyen a megyei tanács munkájában, amely szerinte „egyfajta szűrő a centralizálódó román rendszerben”. Jelenlétükkel befolyással lehetnek a közpénzek elosztására. „Mi egy cselekvő párt vagyunk, nemcsak szavak szintjén tevékenykedünk. Ezért megszólítunk közösségeket, hogy segítségünkkel meg tudják valósítani azt, amit ők fogalmaztak meg” – nyilatkozta Mezei.

Az MPP országos alelnöke egyébként bejelentette: Székelykeresztúron nem lesz tanácsosi listájuk és polgármesterjelöltjük, mivel nézetkülönbségek alakultak ki az ottani párttagok között, így elmaradt a szervezés. Hangsúlyozta, ez nem azt jelenti, hogy az ottani igényeknek nem tesznek eleget, a keresztúriak problémáira majd a megyei önkormányzatban igyekeznek megoldásokat találni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »