“Cselekedjen a kormány!” – a nemi erőszak ellen tüntettek a svéd nők

“Ne legyen több erőszakoló az utcáinkon!” – Több száz nő gyűlt össze Malmöben és követeltek fellépést a nemi erőszakkal szemben.

Betelt a pohár a svédeknél, az elmúlt hetek eseményei megrázták a várost. Kedden feldühödött nők százai vonultak utcára és azt követelték a kormánytól, hogy határozott lépéseket tegyen a nők védelmében.“Van egy olyan kormányunk, amely azt állítja, hogy feminista, de ugyanakkor nem jár el, amikor a jogrendszer jelzi, hogy a női testek közjó tulajdonúak” – mondta Camilla Lundgren, a tiltakozást szervező egészségügyi diák, aki több száz tüntetőt toborzott.Egy hónap alatt három nőt erőszakoltak meg, a legutóbbi áldozata egy 17 éves lány volt. A támadások után a malmöi rendőrség azt tanácsolta a nőknek, hogy sötétedés után egyedül ne menjenek ki az utcára. Gyorsan vissza is vonták a “szerencsétlen” nyilatkozatot a kritika után.

Hírdetés

Közben a svéd bíróság három férfit mentett fel, akiket azzal vádoltak, hogy 2016-ban megerőszakolták a fittja-i, stockholmi külvárosában élő nőt. Ezért is kérték a szervezők, hogy a város lakói csatlakozzanak a demonstrációhoz. Kedden a bíróság mind az öt vádlottat felmentette az ügyben, mivel nem volt elég bizonyíték.“Nem lepődtem meg, de ugyanakkor teljesen össze vagyok zavarodva, reménytelennek érezzük magunkat… Olyan, mintha a politikusaink nem gondolnák azt, hogy a nők is emberek” – mondta  Lundgren az ominózus döntésről.Redpilledfrogs.com nyomán UltraInfo


Forrás:ultrainfo.hu
Tovább a cikkre »