Cseke Attila: az RMDSZ nem akar egy átmeneti kormány tagja lenni

Az RMDSZ összes képviselője és szenátora meg fogja szavazni csütörtökön a kormány ellen benyújtott bizalmatlansági indítványt, viszont nem akar egy átmeneti kormány tagjává válni, nyilatkozta Cseke Attila RMDSZ-es szenátor az RFI-nek.

A szenĂĄtor tovĂĄbbĂĄ azt is kifejtette, hogy nem ragaszkodnak a nyilvĂĄnos szavazĂĄshoz, mivel a szĂśvetsĂŠg politikusai megbĂ­znak egymĂĄsban, ĂŠs ha korĂĄbban Ă­gĂŠretet tettek arra vonatkozĂłan, hogy mindannyian megszavazzĂĄk majd a bizalmatlansĂĄgi indĂ­tvĂĄnyt, akkor az Ăşgy is lesz.

Hírdetés

„Elsősorban, mi megbĂ­zunk a kollĂŠgĂĄinkban. Az elmĂşlt 29 ĂŠvben egyszer sem volt olyan helyzet, amikor egy kollĂŠgĂĄnk nem tartotta volna tiszteletben azt, amiben megegyeztĂźnk a parlamenti csoporton belĂźl, ĂŠs ez Ă­gy lesz most is, a bizalom nagyon fontos szĂĄmunkra”- nyilatkozta Cseke.

A szenátor elmondása az országnak egy olyan szakmai és politikai kormányra van szüksége, amely képes kellőképpen felkészülni az ország előtt álló rendkívül fontos választásokra. Arra a felvetésre, hogy a következő átmeneti kormányt a PSD, az ALDE és a PRO Románia pártok alkothatják majd, Cseke azt válaszolta, hogy ennek az esélye jelen esetben szerinte egyenlő a nullával.

Victor Ponta, a Pro Románia elnöke egyébként hétfőn nyilatkozta azt, hogy a bizalmatlansági indítvány megszavazása után javaslatot tesz a Szociáldemokrata Pártnak (PSD), hogy építsék vissza a parlamenti többséget a PSD köré, amelyből azonban hagyják ki Viorica Dăncilát, Mihai Fifort és társaikat. (rfi.ro/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »