Csehy Zoltán: Kimaradsz egy körből!

Csehy Zoltán: Kimaradsz egy körből!

Kimaradni a körből néha jó, néha rossz. De a versolvasásból kimaradni sose jó, főként, ha a vers zene is, zeng-bong, ficánkol, sőt csiklandoz, simogat, ha csupa ötlet, ha olykor megkacagtat vagy elgondolkodtat. Ez a kötet olyan, mint egy hatalmas társasjáték, nem érdemes kimaradni belőle.

A sokoldalú, az irodalomtudományok, a műfordítás és a költészet terén egyaránt hihetetlenül termékeny szerző gyerekek számára írt verseit első alkalommal gyűjtötte egybe egy kötetbe. Az Anser Kiadó Kabóca-könyvek sorozatában most megjelent kötet bizonyítja, hogy szerzője e területen is jártas, nem áll tőle távol a gyermeki gondolkodás és fantáziavilág játékossága, s ezt a líra sajátos kifejezési módjaival képes megjeleníteni.

Hírdetés

A versek olyan új hangot ütnek meg, amely a szlovákiai magyar, de az egyetemes magyar gyerekköltészet viszonylatában is meglehetősen egyedinek és merésznek számít. Befogadásukat a gyerekolvasók számára Ferdics Béla ötletes rajzai segítik. A kötet várhatóan a szakmai közönségben ugyancsak élénk visszhangra talál majd és a gyereklíra új lehetőségeinek keresésére ösztönöz. (Anser Kiadó)

Kapható a könyvesboltokban, megrendelhető a kiadó honlapján: www.kabocalap.com

(Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »