Csehországban a hétvégén tovább csökkent a fertőzések száma

Csehországban a hétvégén tovább csökkent a fertőzések száma

Csehországban a hétvégén is tovább csökkent az új igazolt koronavírus-fertőzések napi száma – derül ki az egészségügyi minisztérium honlapján hétfőn délelőtt megjelent legfrissebb statisztikákból.

Vasárnap a laboratóriumok 1722 új fertőzést szűrtek ki, ami tavaly december eleje óta a legalacsonyabb hétvégi szám. Egy hét alatt a vasárnapi esetek száma 666-tal esett vissza.

A Covid-19-járvány tavaly március eleji kirobbanása óta eddig 26 036 emberéletet követelt. A napi elhalálozások száma hosszabb idő után ismét mérsékelten csökkenni kezdett. A mostani március egyébként a járvány legtragikusabb hónapja, eddig ebben a hónapban 5232 személy hunyt el. Valószínűsíthető, hogy ez a szám még emelkedni fog, mert a napi halálesetek számát rendszeresen utólag pontosítják.

Hírdetés

A járvány terjedésének enyhülését jelzi a reprodukciós szám is, amely vasárnap, 0,83 volt.

Vasárnapig 1,127 millió ember kapta meg a vakcina első adagját, mintegy 445 ezer személy pedig már a második adagot is. Jan Blatný egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy április végéig mintegy kétmillió cseh állampolgár kapja meg legalább a vakcina első adagját. Csehországban továbbra is csak az Európai Gyógyszerügynökség által jóváhagyott oltóanyagokat használják.

Az országban április 11-ig szükségállapot és nagyon szigorú óvintézkedések vannak érvényben. Andrej Babiš kormányfő azt mondta, hogy ezek enyhítéséről legkorábban húsvét után születhet döntés.

(MTI/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »